Monitor a snížení FPS

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Odpovědět
Terytory25
nováček

Monitor a snížení FPS

Příspěvek od Terytory25 »

Zdravím všechny, dnes jsem si koupil nový monitor Asus VP247H a při hraní her se mi výrazně snížily FPS a hodně her je teď je pro mě nehratelných. Před tímto monitorem jsem používal monitor s rozlišením 1440x900 a teď mám 1920x1080, takže rozdíl je velký. Dá se to vyřešit jinak než snížením rozlišení nebo koupí nového pc ? Používám tento počítač -http://www.compos.cz/test/Default.asp?c ... iid=490585
Předem děkuju za odpovědi.
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Monitor a snížení FPS

Příspěvek od petr22 »

Ten pocitac je na to kolik stal naprosta hruza - nevykonny procesor s integrovanou grafikou ktera se nevyuzije a k tomu OEM lacina grafika. Za stejne penize mohl byt podstatne lepsi procesor i graficka karta.

Nejlacinejsi reseni je porizeni normalni graficke karty, protoze ta OEM Geforce 745 je spatny vtip a ne graficka karta.

Chtelo by to aspon Radeon RX-470, rozdil ve hrach bude obrovsky.
Terytory
nováček

Příspěvek od Terytory »

petr22 píše:Ten pocitac je na to kolik stal naprosta hruza - nevykonny procesor s integrovanou grafikou ktera se nevyuzije a k tomu OEM lacina grafika. Za stejne penize mohl byt podstatne lepsi procesor i graficka karta.

Nejlacinejsi reseni je porizeni normalni graficke karty, protoze ta OEM Geforce 745 je spatny vtip a ne graficka karta.

Chtelo by to aspon Radeon RX-470, rozdil ve hrach bude obrovsky.
Vzhledem k místu v počítačové skříni a zdroji, na kterém je uvedeno max. 180 W jsem přemýšlel o zakoupení ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti Mini, ale bohužel počítačům moc nerozumím a proto bych se rád ujistil, že vše po namontování bude fungovat. Mohla by ZOTAC GeForce GTX 1050 Ti Mini vyřešit můj problém s výkonem při hraní her ?
nations112
Level 4
Level 4

Příspěvek od nations112 »

Dokud to nezkusíš, nebudeš vědět. Tyto OEM složeniny mají často desky, které ne všechny grafiky podporují. Kolikrát jsem řešil, že někdo si do podobného PC koupil grafiku, která tam nefungovala, protože deska má v Biosu "white list" povolených grafik :)

A hlavně je třeba zvolit grafikou kartu bez přídavného napájení. Pochybuju, že takový zdroj něco takového bude mít a otázka, jestli by to vůbec utáhnul.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • RX 9700 XT - snížení spotřeby
    od Dyonysos » » v Taktování a další úpravy PC
    3 Odpovědi
    16221 Zobrazení
    Poslední příspěvek od WinDroid
  • Pomoc se sestavením herního PC + monitor (30k+6k monitor, 1440p, strategie/simulátory/střih)
    od mullen » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    13 Odpovědi
    18805 Zobrazení
    Poslední příspěvek od JuRas
  • Monitor
    od viktorsavo » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    4 Odpovědi
    5132 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Kogaku
  • CPU, HDD, monitor
    od b.m » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    19 Odpovědi