Problem se zvukem na desce

Zvukové karty, síťové karty, grafické karty, modemy…

Moderátoři: Pic, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

duffson
Level 1
Level 1

Problem se zvukem na desce

Příspěvek od duffson »

Zdravim chlapi, mam problemy s rozchozenim zvuku ve WIN7 na 2 deskach a to : GA-8I955X Royal, a druha ASUS P5B Deluxe.
1.) Deska GA-8I955X Royal mi po ciste instalaci systemu nainstaluje ovladac zvuku automaticky a v zarizenich se jevi jako funknci a zadny chybejici driver nehlasi, ale zvuk nejde a dole v liste mam cerveny repreacek s popisem (pripojte repro nebo sluchatka). Ty mam pripojene a kdyz kliknu resit problem napise zarizeni nenalezeno. Zkousel jsem i ovladace od vyrobce, nainstalovaly se, ale zvuk po restartu stejne nejde.

2.) Deska ASUS P5B Deluxe mi pro zmenu neukaze v zarizenich vubec zvukove zarizeni a k tomu ovladace. Takze vubec nevidim zvukove zarizeni k dizpozici. Zde jsem zkousel samostatne ovladace ze stranek vyrobce a pri instalaci (AUDIO MAX) mi hodi chybu a nelze nainstalovat.

Nenasel jsem ani na googlu nejaky reseni, a uz mi z toho uplne sibe.... Uz jsem zazil parkrat podobny problem, ale jednou jsem to dle nejakeho navodu vyresil a jednou jsem musel pouzit PCI zvukovku.

Diky predem za navrhy a poznamky.
Aja12
Level 1.5
Level 1.5

Re: Problem se zvukem na desce

Příspěvek od Aja12 »

1) určitě máš konektor zapojený ve správné zdířce?
2) není například zakázaná zvukovka v biosu?
duffson
Level 1
Level 1

Příspěvek od duffson »

1) Zelena jako vzdy, zkousel jsem i predni vstup a nereaguje na nic.
2) V BIOSu je povolena, kdyby nebyla tak by se tusim ani neobjevila v systemu jako dostupna..

Nejake jine napada, pripadne tipy na ovladace co funguji s touto deskou ? Jeste jsem premyslel nahrat XP nebo Vistu, ale na obe desky je podpora 7cek. Otazkou je ci nema problem verze BIOSu s tim napr. , hm ?
sojkin626
Level 5
Level 5

Příspěvek od sojkin626 »

Jestli jsou pro desky dostupné nové verze Biosu, tak bych je flashnul.
Lenovo W540-i7-4900MQ 2,8GHz / Nvidia quadro K2100M 2GB / 16GB DDR3 / Windows 10 PRO # NVIDIA SHIELD TV PRO (2017) 500GB# Xbox One X#NVIDIA SHIELD K1 # Acer S1003#Xiaomi Mi A1
Aja12
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od Aja12 »

Další postup:
1) Vyzkoušel bych některou Live distribuci Linuxu (doporučuju Kubuntu), zda tam zvuk pojede
2) V prvním příspěvku píšeš, že zvuková zařízení nejsou k dispozici, ve druhém příspěvku že jsou v systému dostupné, takže jsem z toho docela zmatený. Každopádně i tady bych nejprve vyzkoušel stejný postup, tedy Live distribuce Linuxu
duffson
Level 1
Level 1

Příspěvek od duffson »

Hm ten Linux me nenapadl, ale nejsem zadny znalec Linuxu :/ No a u te 1.desky je normal videt ve Winu zvukove zarizeni a ovladac, ale nejde zvuk. U te druhe vubec nic a ovladac nejde nainstalovat (hazi error ze nenalezl zarizeni nebo tak neco).

Ten flash BIOSu, jaky je spravny postup ? Diky
guest

Příspěvek od guest »

Je spuštěna služba Zvuky systému Win?
duffson
Level 1
Level 1

Příspěvek od duffson »

Mam to v angl., je to sluzba AudioSrv ( Windows audio ) ?
guest

Příspěvek od guest »

Nevím, je to možné.
duffson
Level 1
Level 1

Příspěvek od duffson »

Tak po delsi dobe nejaky update...deska c.1 se mi povedla rozchodit, nakonec jsem zkusil XP a tam v pohode s origo ovladacema...pak jsem zkusil znovu nainstalovat win7 a pote jiz pouze doinstalovatl origo ovladace ze stranek vyrobce a hle, vse jede jak ma... Pri prvni instalaci jsem pouzil "Slimdrivers" utilitu a ta zrejme nenasla adekvatni audio driver a proto zvuk nejel. Ted je vse bez problemu !

U desky c.2 zatim nemam update, ale zkusim stejny postup...
wattmetr
Master Level 7.5
Master Level 7.5

Příspěvek od wattmetr »

A bohužel tady se ukazuje, že ten opěvovaný Slim Drivers není až tak bezchybný a dělá (a relativně často!) boty.
Proto ho nedoporučuji a všechny ovladače hledám někdy sice pracně, ale ručně.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
duffson
Level 1
Level 1

Re: Problem se zvukem na desce - Update

Příspěvek od duffson »

Tak jsem vyzkousel Win7, WinXP a ani na jednom mi zvuk z desky ASUS P5B Deluxe nejede. Oba systemy si nainstaluji jakysi zvukovy ovladac ze sve "Drivers" directory a zobrazi se mi ukazatel zvuku s cervenym krizkem v liste (coz znaci, ze zvuk je, ale nepracuje). Pri instalaci original ovladacu mi vzdy hodi hlasku, ze "Tato verze ovladacu nepodporuje HW atd. " Uz nevim vazne, jestli neni zvukovka K.O. nebo kde je problem. Procital jsem fora a nasel hodne stiznosti na zvuk od ADI (Soundmax) na deskach a u teto take, ale zadne "NORMALNI" reseni...
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Opakovaný problém se zvukem
    od Bambi666 » » v Windows 11, 10, 8...
    1 Odpovědi
    3250 Zobrazení
    Poslední příspěvek od kecalek
  • Chyba CPU na desce
    od petan320 » » v Problémy s hardwarem