Zdravim, pred nedavnem mi odesel notebook, po spusteni se objevi pouze logo Acer,pak jen cerna obrazovka.Notebook je stale v zaruce, problem je, ze data na HDD jsou pro me velice dulezite a nemuzu cekat do provedeni reklamace(navic predpokladam, ze bych zadne data zpet ani neziskal).Nejaka rada jak presunout data aniz bych porusil zaruku? Diky
Naposledy upravil(a) Myloš dne 16 kvě 2014 11:09, celkem upraveno 1 x.
Důvod:Upřesnění nadpisu „Získání dat z rozbitého notebooku“
Když se objeví logo ACER, napadá mě, že havaroval jen operační systém. To bys mohl poznat podle toho, že tě to pustí do BIOSu, respektive že bys mohl nabootovat z nějakého live CD.
Než položíte dotaz, nejprve se ptejte strejdy Gůůgla.
Harddisk muzes z notebooku vyndat, je to uzivatelsky vymenny dil stejne jako pameti a klavesnice. Pak ho staci pripojit do jineho pocitace.
Nicmene vzhledem k tomu ze notebook zustane viset na obrazovce Acer tak je mozne ze vadny je prave ten disk. Autorizovany servis samozrejmne data nijak neresi.
Máš-li možnost na jiném PC stáhni si CD HirensBoot ve formátu iso, vypal jako obraz disku na CD. CD vlož do mechaniky a spusť ntb s bootováním z CD mechaniky (nastavení v BIOSu nebo příslušnou klávesovou). Pokud CD naběhne obsahuje mimo jiné Mini WinXP a hromadu programů na kontrolu různých komponent (RAM, disku, antiviry atd.). Můžeš se pokusit zálohovat data, pokud bude původní disk přístupný.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
Dobrý večer, sestra začala školení na pozicí home Office . chtěla by si nastudovat materiály pro výkon pozice ale to není umožněno protože je zapnutý Bitlocker. Údajně se ty data dají získat.
Klasická klávesová zkratka ctrl + c a ctrl + v nejde.
Poslední příspěvek
CTRL+C a CTRL+V brani zkopirovani dat, ale nemuze branit v jejich nastudovani.
To je naprosto bezna ochrana textu na webu, nefunguji klavesove zkratky, nejde text oznacit mysi, nejde udelat screenshot atd.
Dobrý den. Prodávám svůj 16tb USB disk, takže se chci zbavit své historie na něm. Je jasné, že kliknutím na smazat a vysypáním koše nejsou soubory permanentně smazané. Vzhledem k velikosti disku ho patrně prodám někomu technicky zdatnému, kdo by...
Poslední příspěvek
třeba tady je placený program na 1 rok grátis i s klíčem.
asi v 3/4 stránky klikni na záložku prozradí (Giveaway), počkej 50 vteřin a máš to. Nainstaluj a vlož klíč.
nebo tady, tam je klíč vypsán hned.
Prosím vás o radu ohledně neoriginální baterie do notebooku
Ale nevím zdali vzít 2 power výrobce.
Poslední příspěvek
Máš na notebooku instalovaný SW HP Support Assistent? Přečetl sis, co HP doporučuje po výměně baterky?
Úplně nabít, úplně vybít, úplně nabít, kalibrovat.
Mám tu sestřin notebook, který jak na potvoru asi tři roky po koupi začal trpět náhodnými restarty.
Někdy hodí BSOD, jindy jen zčerná obrazovka, v obou případech proběhne poté automatický start. Intervaly mezi zapnutím a spadnutím systému...
Poslední příspěvek
Díky za reakce,
baterku jsem vyjmul, problém to nevyřešilo.
Zkusím asi tedy sehnat flux a provést ten reflow.
Nahradni zakladni deska se da bezne koupit na Ebay a AliExpressu.
S kupováním nové základovky mám strach že objednám něco špatného nebo...
Zdravím, chtěl bych poradit s výběrem notebooku s OLED displejem nejlépe 14 palců, už se v tom vůbec neorientuji. Na hry to nepotřebuji, stačí mi svižné načítání aplikací, rychlé Wi-Fi a solidní výdrž. Líbí se mi tenhle:
Čím levnější tím lépe 16...
Poslední příspěvek
Navíc teď s kódem za 20k? Ten druhej je blbost nevzít. Klasickej notebook s takovým rozpočtem bude odpad.