chtěl bych poradit s výběrem telefonu pro tátu. Chytrým telefonům se vyhýbal a když už tedy nějaký dostal tak je to hrůza která by odradila i mě.
Chtěl bych, aby měl co nejpříjemnější zážitek, něco, co ho přesvědčí že je to vlastně dobrá věc
Vývoj telefonu dlouho nesleduji ale co třeba toto Motorola? Zdá se, že se svou operační pamětí a Hz frekvencí by mohla být plynulá.
Tuhle motorolu mám. Asi před měsícem dostala aktualizaci na Android 14. Podle mě je u tohohle telefonu poměr cena/výkon skvělý. 12GB RAM, 256GB úložiště, SD karta na rozšíření, velká baterka (překvapivě to není tolik v ruce znát). Koukni na Samsung, co nabízí +- v téhle ceně a zjistíš, že platíš hlavně za značku a barvičky. HW parametry horší, cpu nejsem schopen na mobilech ohodnotit. Já si od toho slibuji, že mi vydrží pár let po stránce výkonu (při trendu boptnajících aplikacích). Dvě věci co mě rozčilují a to, že nelze u ní nastavit intenzitou vibrací (vyřešeno náramkem) a nabídka vyzvánění je dost omezená (7 skladeb..)
Já si pod pojmem "čistý android" představuji OS, jak ho zabalil a vystřelil Google do světa (telefony Google Pixel, Nokia 6.1. Nokia x20,...). Tohle to to není, pořád je to upravený OS a obsahuje minimum bloatwaru (Moto Apps, Moto Launcher, Moto widget, Moto gesta). Nazval bych to téměř čistý android. Nicméně velmi uživatelsky přívětivý a za mě jeden z těch lepších (Samsung je na tom hůř, ten tlačí i svoje foto, kalendáře, sms appky). Kromě těch pár aplikaci nic dalšího Motorola nevnucuje.
Jestli se pro ní rozhodneš, tak to tátovi hlavně nastav. V defaultu tam je snad každá funkce zapnutá. Např. probuzení telefonu pohybem, poklepáním na dispej. Nám se zapínal telefon na stole, protože to vyhodnocoval nako pohyb.. a hlavně zakaž Moto Apps. Přes tohle se tam natahá mrtě "sponzorských" appek (candy crush, temu, atd).
Btw. V balení je klasický silikonový pouzdro. Nabíječka není. Sklíčko dokoupit zvlášť.
mám cca 2 roky starý telefon Samsung Galaxy M52, kde se mi nedávno vyskytl problém s nabíjením. Mám originální Samsung nabíječku i kabel. Nabjící se mi telefon hrozně pomalu ze sítě, z powerbanky se dokonce baterie vybíjí, i když je...
Poslední příspěvek
Tak jsem udělal diagnostiku akumulátoru pres aplikaci Samsung Members a zde je vysledek. Screenshot_20241124_143601_Samsung Members.jpg
Ahoj, potřeboval bych poradit s výběrem herního telefonu kolem 10 tisíc Kč, nejlépe s 512GB úložného prostoru. Mám zatím předběžně vybráno POCO F6 Pro 5G 12GB/512GB, popřípadě 16GB/1TB... Předem díky za alternativy...
Poslední příspěvek
Díky, takže s tím POCO X6 Pro 12GB/512GB to bude OK.
Ahoj, tak ještě bych rád poprosil ohledně rady s výběrem vhodného Gpu. Pc hp z620 jsem zprovoznil, cpu je 2x xeon e5 2665,128gb ram a grafika je firepro v4900. Pc používám na domácí plex server, ovládání 3d tiskáren s klipperem, slicování a...
Poslední příspěvek
Tak abych to uzavřel. Narazil jsem na problémy s výkonem při streamování videí s titulkama-tenhle xeon sice transkódování jednoho videa ještě dává ale jakmile se pustí něco i na jiné televizi, tak už výkon nestačí. Bohužel neumí QSV a upgrade CPU na...
Ahoj, chtěl bych bratrovi koupit na vánoce PC, ať mi neleze na to moje, tak se chci zeptat jestli nevíte kde se dá sehnat něco zajímavého za slušný peníz.(max 15 000) Nějak se mi to nechce stavět a jemu postačí i nějaký pre-build. Účelově je to na...
Poslední příspěvek
...PC ...ať mi neleze na to moje... A jaké komponenty má to tvé PC, konkrétně CPU, grafika, RAM?
Ukázka z bazaru za 12000. Ne že doporučuji prodejce, neznám ho: