Strata mobilu tak ze musite mit v mobilu zaple gps info o zmene karty a sms + volani na zvolene cislo a je moznost zadat i majitele mobilu a spravu pro zlodeje nezapomente i blokace klaves ja ho nasel do 10 minut pliciie musite mit zarucni list a druhy dolkad o kupi mobilu nebo krabice musite znat imei a pomuze i gps cislo pak ho zacnou hledat
Já jsem včera ztratil (spíše byl okraden) Mobil Samsung S4 Galaxy.
Nahlásil jsem to Policii a ta mi doporučila mobil ještě neblokovat a nechat to tak být ještě týden, co kdyby se někde objevil v zastavárně.
Několikrát denně ho zkouším najít přes tento odkaz :
Ale bohužel bez úspěchu. Je buď vypnutý nebo se to dá nějak obejít?
Jinak bych se chtěl zeptat, když se na telefonu přeinstaluje firmware, je ještě dohledatelný přes IMEI?
Když budu smířen, že můj mobil již nenajde ani ta zmiňovaná policie a dám si ho s mým souhlasem zablokovat, bude již opravdu nepoužitelný a jakým programem to policie provádí?
Policie nic neblokuje. Mobil blokuje operátor.
Zjednodušeně řečeno, pokud se mobil přihlásí k síti (BTS), pak dojde k ověření IMEI a SIM. V případě, že je IMEI zablokováno, pak se prostě do sítě nepřipojí.
to je mi líto, nepříjemná situace, sám to znám. Bohužel, ani zlodějové kolikrát nejsou idioti, takže kromě toho, že hned vyhodí SIM kartu, tak také můžou telefon obnovit do továrního nastavení. Jsou aplikace, které "přežijí" i takové obnovení a mohou potom odesílat ještě majiteli nějaká data, ale podmínkou je, že se ten člověk někde připojí.
Přeinstalování firmware neovlivní dohledatelnost přes IMEI, jenže to dohledání bohužel nikdo nechce provádět, pokud se nejedná o závažné zločiny, to už ses tu asi dočetl.
No, blokace se neprovádí programem, blokace se provádí tak, že PČR zašle požadavek operátorům, že tel. IMEI mají blokovat. Ti do systému tuto informaci zasenou. To znamená, že pokud někdo strčí SIM kartu do blokovaného telefonu, pošle se do sítě požadavek o zaregistrování SIM karty č. X s telefonem č. Y a systém toto odmítne.
Bude zablokováno vše. Jediné co policie + operátor neudělají je vyhledání telefonu. Jedná se totiž o "moc velký zásah do osobních svobod". Takže si musej dávat pozor aby náhodou zloděje nějak neomezovali nebo náhodou neotravovali.
Zdravím,
tenhle příspěvek je zpráva pro Ltb . Ostatních se to netýká.
Omlouvám se, že to dělám formou nového vlákna. Jenže už skoro rok nemám od administrátora v SZ odpověď, ani zobrazení mých zpráv.
Rád bych se dostal zpátky ke svému starému účtu,...
Poslední příspěvek
Souhlasim, jiz jsem se omluvil pres SZ :oops: Tema zde uzaviram jako vyresene, ikdyz je obnova uctu jeste v reseni, dalsi komunikaci povedeme pres SZ.
Hledáme hru nejlépe se zvířaty aby bylo možné hrát online PC a telefon. Nevíte někdo o něčem?
Ideálně něco spíše kooperačního popřípadě kompetetivní bez PVP.
instaloval jsem do auta tento Bluetooth modul a používám Galaxy S10e s Android 12.
Bluetooth spojení se však chová zvláštně.
Telefon mám spárovaný a pokud přijdu do auta se zapnutým Bluetooth na telefonu a až pak otočím klíčkem a tím zapnu...