Ahoj,
potřeboval bych poradit s výběrem nové židle k počítači.
Žádnou ,,herní'' nechci.
Co se ceny týče, tak netuším kolik se vyplatí do toho vrazit, tak prosím o nějaké návrhy.
U počítače sedím klidně 7 hodin.
Díky moc předem
nová židle
Moderátoři: Mods_senior, Mods_junior
-
Alferi
- Level 4

Re: nová židle
Nejlepší je zajít si do specializovaného obchodu a vyzkoušet. Kvalitnější židle začínají někde kolem 10tis., s problémy vyvolanými m.j. blbým sezením mám bohužel zkušenosti, takže té investice nelituji. Já si pořídil Samurai L2-6D a sedí se mi na tom dobře.
-
falco_dee
- Level 3

Ahoj,
tady na budgetu dost záleží. Herman Miller dělají pěkné a kvalitní kousky, ale taky si za ně člověk hodně připlatí (30k+). Já osobně mám zdravotní židli Adaptic Comfort - ale je to specifická židle s "aktivním sezením". Doporučuju si o tom případně něco zjistit. Mám ji už přes 4 roky a jsem nadmíru spokojen. Navíc je to i český výrobek.
tady na budgetu dost záleží. Herman Miller dělají pěkné a kvalitní kousky, ale taky si za ně člověk hodně připlatí (30k+). Já osobně mám zdravotní židli Adaptic Comfort - ale je to specifická židle s "aktivním sezením". Doporučuju si o tom případně něco zjistit. Mám ji už přes 4 roky a jsem nadmíru spokojen. Navíc je to i český výrobek.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC 16GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" Dell Alienware AW3423DWF (QD-OLED)
-
meda2016
- Level 4

Také mám židli Adaptic se sedákem na peru, které umožňuje ergonomické kývání.
Na tom jestě podložku s výřezy pod páteří a sníženou předozadní osou z Alzy.
Židle pred 7mi roky stála asi 16k (nebral jsem opěrku hlavy). Musi se uvažovat výška sedu.
Tenkrat drazší byla dle mne pouze prostorově objemnější s mizivým dalším přínosem. Tu samozřejmě má manželka.
Jdi si vyzkoušet do obchodu.
Na tom jestě podložku s výřezy pod páteří a sníženou předozadní osou z Alzy.
Židle pred 7mi roky stála asi 16k (nebral jsem opěrku hlavy). Musi se uvažovat výška sedu.
Tenkrat drazší byla dle mne pouze prostorově objemnější s mizivým dalším přínosem. Tu samozřejmě má manželka.
Jdi si vyzkoušet do obchodu.
-
Riviera kid
- Level 4

Adaptic mám doma taky, tuším, že Evoru, ale co mě na ní vadí, jsou ty područky, které se, aspoň tedy u mě, vytáčí až moc lehce do strany.
"Voda je mokrá, nebe je modrý, ženský mají tajemství."
-
GamerXXX
- Level 1.5

Pokud sedíš u PC dlouhé hodiny, zaměř se spíš na pevnou ergonomickou konstrukci, ideálně na židle určené pro 24/7. Židle s balančním sedákem jsou vhodné hlavně pro lidi, kteří mají problémy s bederní páteří, protože podporují aktivní sed, ale není naopak dobré na nich sedět hodně hodin v kuse, protože dlouhodobě přetěžují krční páteř a horní část zad.
Samurai, kterou zmiňuje Alferi je dobrá volba v poměru ceny a kvality a tu bych určitě zvážil jak kvlůli ergonomii, tak i třeba nastavením područek a je až na 12hodinové sezení. Pokud by byla nad rozpočet a chtěl bys něco levnějšího tak třeba Antares 1824 Lei které mají taky dobrou ergonomii a je pro 24/7 sezení, ale cena je znát, tak že třeba područky má klasické a pod. Rozhodně si běž některé židle osobně vyzkoušet. Výběr je hodně individuální a pocit ze sezení je dost intuitivní.
Tak jako tak bacha na celkový posez u PC, vhodná židle je jedna věc, ale správný posez obzvlášť když pracuješ dlouhé hodiny je dost zásadní. Stačí nesprávně umístěný monitor a odnese to krční páteř, nebo špatná výška stolu kterou pak lidi řeší tím, že si rozhodí výšku židle a odnesou to celá záda.. Človek co si k PC sedne na hodinku, aby vyřešil emaily, nebo si něco zahrál tak je to fuk, ale když u PC sedíš dlouhé hodiny tak je to alfa a omega
Samurai, kterou zmiňuje Alferi je dobrá volba v poměru ceny a kvality a tu bych určitě zvážil jak kvlůli ergonomii, tak i třeba nastavením područek a je až na 12hodinové sezení. Pokud by byla nad rozpočet a chtěl bys něco levnějšího tak třeba Antares 1824 Lei které mají taky dobrou ergonomii a je pro 24/7 sezení, ale cena je znát, tak že třeba područky má klasické a pod. Rozhodně si běž některé židle osobně vyzkoušet. Výběr je hodně individuální a pocit ze sezení je dost intuitivní.
Tak jako tak bacha na celkový posez u PC, vhodná židle je jedna věc, ale správný posez obzvlášť když pracuješ dlouhé hodiny je dost zásadní. Stačí nesprávně umístěný monitor a odnese to krční páteř, nebo špatná výška stolu kterou pak lidi řeší tím, že si rozhodí výšku židle a odnesou to celá záda.. Človek co si k PC sedne na hodinku, aby vyřešil emaily, nebo si něco zahrál tak je to fuk, ale když u PC sedíš dlouhé hodiny tak je to alfa a omega
-
falco_dee
- Level 3

Jestli myslíš takovou tu vůli. Tak to mám taky na Comfortu, ale že by mě to vadilo, to vůbec.Riviera kid píše: ↑19 úno 2026 08:44Adaptic mám doma taky, tuším, že Evoru, ale co mě na ní vadí, jsou ty područky, které se, aspoň tedy u mě, vytáčí až moc lehce do strany.
CPU: Ryzen 7 7800X3D GPU: GIGABYTE RTX 5080 WINDFORCE OC 16GB MB: ASUS ROG STRIX B650E-F GAMING WIFI RAM: Kingston Fury Renegade 32GB (2x16GB) DDR5 6400 CL32 PSU: Seasonic Focus (GX-850) - 850W SSD1: Samsung SSD 980 PRO, M.2 - 250GB SSD2: Samsung SSD 980, M.2 - 1TB CASE: Fractal Design Meshify C bílá (okno TG) CPU Cooler: Be quiet! Dark Rock PRO 4 Monitor: 34" Dell Alienware AW3423DWF (QD-OLED)
-
falco_dee
- Level 3

Souhlas, správná výška stolu je základ. Na internetu jsou tabulky podle tvojí výšky. Já mám custom stůl od kamaráda stolaře. Ale někdy do budoucna si pořídím polohovací, není na škodu u toho i občas stát a střídat to :)
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 11444 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od šulda
-
- 10 Odpovědi