bios nebo win ???

Místo pro témata a příspěvky spadající MIMO počítačovou problematiku (tedy např. sport, zdraví, vtipy, škola...).

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior

juraciss
Level 1.5
Level 1.5

bios nebo win ???

Příspěvek od juraciss »

potřebuju poradit : už asi měsíc se mi před tou obrazovkou ve které se má nabíhat Win se pc zastaví nereáguje ani na Caps Lock ale dole normálně bliká kurzor . PC de pak jen zapnout tak že ho musím vypnout potom úplně
od sítě asi tak deset minut počkat a pak ho teprve zapnou a už na té obrazovce nestojí ani sekundu. A při dalším zapínání se to zase opakuje někdy i po restatu.

Nevíte nekdo co stím ???? :-(
Luboš
Tvůrce článků

Příspěvek od Luboš »

Pravděpodobně to může dělat ovladač grafické karty, chybná paměť anebo jiný ovladač zařízení. Pokus se nastartovat Wokna v nouzovém režimu, jdi do Správce zařízení a překontroluj, zda tam nevidíš u některého zařízení ikonku s výkřičníkem, která by indikovala chybný ovladač. Pokud ano, tak tento ovladač přeinstaluj anebo ho vrať do předchozí verze. Pokud ne, tak mám otázku: nedělal jsi před vznikem těchto chyb nějakou změnu hardwaru v počítači?
Potřebujete jinou pomoc při řešení problému ve Windows 10? Stáhněte si soubor Win10-finty.
juraciss
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od juraciss »

No tak stou změnou hardwaru nevím ale na 90 % ne protože už sem v něm nebyl asi půl roku .
Takže by třeba pomohlo aj zrovna přeinstalování windows (protozě sem je chtěl už stejně přeinstalovat)
Ale ty ovladače sem neměnit až na DirectX ( Nebo teda jestli se automaticky neaktulizovali )
Jan Pašek
Tvůrce článků

Příspěvek od Jan Pašek »

mě to příde jak když nenajde Boot sektor zřejmě bych provedl kontrolu povrchu disku.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Ukazuje PC správný čas a datum?
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
juraciss
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od juraciss »

Jo čas i datum ukazuje správně teda aspoň v biosu ale ve win si nemůžu bít jistý protozě už nejdou spustit nikdy
- ale to je asi moje chyba
juraciss
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od juraciss »

Jo a ještě k tomu datumu sem si ho přehodil ve win o dva roky spátky kvůly alcoholu 120% protože se mě nechtěl stahovat nový
karlos
Master Level 8
Master Level 8

Příspěvek od karlos »

Jen na okraj, nějak mi uniká, proč by měl počítač při startu reagovat na CapsLock? Ale to je vedlejší. Honzovo tip na vadný disk, není tak od věci a asi by bylo dobré ho zkusit otestovat na nějakém jiném počítači. Pokud bude v poho, pak bych totéž provedl s grafikou a paměťmi. Pak bych očesal sestavu na nejnutnější minimum (grafika, HDD, paměť, klávesnice, myš) a zkusil nastartovat. Pokud ani pak nic, reinstal WIN.

Ale úplně nejdřív bych otevřel skříň, překontroloval všechny kabely a desky, jestli správně sedí, kde mají a domačkal je. Pak bych zapl počítač a překontroloval všechny větráky, jestli se vrtí.
Co nejde silou, jde ještě větší silou... :-)
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Dej sem popis složení PC včetně zdroje (značka a výkon ve W). OS předpokládám WinXP.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
juraciss
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od juraciss »

Pic píše:Dej sem popis složení PC včetně zdroje (značka a výkon ve W). OS předpokládám WinXP.

základka : Asus A8N-E
Procesor : AMD Athlon 64 3.2
Disk 1 : Seagate SATA 200 GB - (asi rok starý )
disk 2 : Maxtor SATA 160 GB - ( týden starý (ale před tím to dělalo taky ))
zdroj : AOpen 400W - ( rok starý )
zvukovka : integrovaná
Grafika : PX6600 TD 256 MB
RAM paměť : 2x po 512 MB - ( taky asi rok staré )
juraciss
Level 1.5
Level 1.5

Příspěvek od juraciss »

karlos píše:Jen na okraj, nějak mi uniká, proč by měl počítač při startu reagovat na CapsLock? Ale to je vedlejší. Honzovo tip na vadný disk, není tak od věci a asi by bylo dobré ho zkusit otestovat na nějakém jiném počítači. Pokud bude v poho, pak bych totéž provedl s grafikou a paměťmi. Pak bych očesal sestavu na nejnutnější minimum (grafika, HDD, paměť, klávesnice, myš) a zkusil nastartovat. Pokud ani pak nic, reinstal WIN.

Ale úplně nejdřív bych otevřel skříň, překontroloval všechny kabely a desky, jestli správně sedí, kde mají a domačkal je. Pak bych zapl počítač a překontroloval všechny větráky, jestli se vrtí.

Ten HDD nemám ani možnost otestovat protozě starý podporuje jenom ATA.
Jan Pašek
Tvůrce článků

Příspěvek od Jan Pašek »

Otestovat povrch disku se dá buď přímo ve windovs tento pořítač pravým na disk z rolny vlastnosti a tam někde by to melo být.
Nebo přez dosovskou konzolu příkazem chkdsk /f popis ti najdu až dorazim domu je to u někde celé rozebrané jen nemám čas teď.
Jendův rozcestník (Odkazy, které jsem měl dříve v podpisu najdete v mém rozcestníku.) Jendovy novinky - Co je pro Vás odemne nového Pokud potřebujete mermomocí vědět na čem páchám PC kriminalitu sestavy jsou v profilu.
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • BIOS vs.RAM
    od Stenatko » » v Problémy s hardwarem
    11 Odpovědi
    3833 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Stenatko

Zpět na „Vše ostatní (Off topic)“