Jak vytvořit vyjímku u antivirové ochrany Win10?

Sekce věnovaná virům a jiným škodlivým kódům, rovněž ale nástrojům, kterým se lze proti nim bránit…

Moderátoři: Mods_senior, Security team

Odpovědět
varok
Level 3
Level 3

Jak vytvořit vyjímku u antivirové ochrany Win10?

Příspěvek od varok »

Dobrý den, chtěl bych poprosit místní odborníky o radu. Nedávno jsem si zakoupil přes inzerát diagnostiku na auto, ale v návodu je napsáno, že se mají povypínat všechny antivirové programy, fireeall, defender apod. Bez toho mě to nepustí a vyhazuje mi to že je v PC nakažený program. Na jednom fóru o autech mi psali, že to někdy bývá u kabelů pro diagnostiku, když není koupený přímo na jejich oficiálních stránkách. Prý jde nějak udělit vyjímku pro konkrétní soubor programu, ale nevím jak. Takhle musím mít v notebooku vypnutý internet, všechny antivirové programy apod. To je dost nebezpečné a i tak mi to každou chvíli napíše o tom poškozeném nebo napadeném souboru, i když to vir neobsahuje a program nelze nainstalovat, protože ho ta ochrana smaže. Poradí mi prosím někdo nějak polopaticky jak se to udělení vyjímky dělá? Děkuji
mmmartin
Moderátor

Re: Jak vytvořit vyjímku u antivirové ochrany Win10?

Příspěvek od mmmartin »

Antivir by ti měl napsat, nebo v logu uvést, který soubor považuje za nebezpečný a blokuje ho. V nastavení pak tenhle soubor uvedeš do výjimek a antivir už nebude plašit. Konkrétní postup závisí na konkrétním antiviru.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
varok
Level 3
Level 3

Příspěvek od varok »

Vím který soubor to dělá, ale nevím právě jak ho zapsat do toho antivirového programu. Nemám žádné přídavné programy, jen ty co jsou součástí Win 10. Tedy ten defender a Firewall. Vždycky mi vpravo dole vyletí okno, že mi nedovolil systém práci se souborem, že může být obsažen vir nebo jiné poškození, nebo tak něco.
mmmartin
Moderátor

Příspěvek od mmmartin »

Defender nepoužívám, takže tady ti neporadím.

Určitě se ti ale ozve jednak někdo, kdo bude psát abys Defender nepoužíval a přešel na nějaká "skutečný" antivir, ale pravděpodobně i někdo poradí, jak to v Defenderu nastavit.
ASUS Prime Z390-P / Hexa Core Intel core i5 Coffee Lake-S / Gigabyte GeForce GTX 650 Ti / FORTRON BlueStorm Bronze 80PLUS / W 11
varok
Level 3
Level 3

Příspěvek od varok »

Ten defender je špatný? Taky bych ho nejraději dal do řiti, jenom to obtěžuje a nic neuchrání. Ale nevím jestli to jde jenom jednoduše odinstalovat? I tak děkuji
richchie
Master Level 9.5
Master Level 9.5

Příspěvek od richchie »

Nic se neodinstalovává.Instalací nového antivirového řešení se sám vypne.Co se týče vyjímek-
https://support.microsoft.com/cs-cz/top ... ea2dddb962
varok
Level 3
Level 3

Příspěvek od varok »

Dobře, zkusím to podle přiloženého návodu. Děkuji, snad to pomůže.

A to vypnutí defenderu při nainstalování nějakého antiviru, to jsem nevěděl. Zkusím dát nějaký jiný antivirový program a uvidím. Děkuji
Odpovědět

Zpět na „Viry, antiviry, firewally…“