Objevil se první vir, který napadne počítač ještě před zapnutím. Běžný antivirus nepomůže https://www.novinky.cz/internet-a-pc/be ... omuze.html Tedy pokud bereme UEFI jako BIOS, pak padá teorie, že BIOS není nakazitelný... Docela by mě zajímal způsob, jakým probíhá infikování
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče! Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
UEFI už je prolomený několik let, jen se o tom zatím moc nemluvilo. Ale při čtení žvástů v tom článku jsem se dobře zasmál, protože ho psal skutečný pitomec. Navíc mladý pitomec, který nepamatuje bootviry v devadesátých letech
A BIOS skutečně nakazitelný je, protože je uložený v přepisovatelné flash paměti.
Boot viry (respektive MBR viry) byli poměrně nedávno poměrně IN. První vir který přepisoval BIOS byl Černobyl, potom byl Mebromi a teď tohle. Hele, dle mne to bude cílené na vlády.
Měl jsem kdysi v BIOSu zapnutou ochranu proti bootvirům, mám pocit že to bylo na AMD K6, který jsem si pořídil v roce 1998. Občas to na mě vyskočilo, když jsem vytvářel bootovací diskety :)