Avast Free vs. Comodo Free
Moderátoři: Mods_senior, Security team
Pravidla fóra
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
Avast Free vs. Comodo Free
Dobrý den, za chvilku mě čeká vybrat si antivirus a já se nemůžu rozhodnout meze Avastem a Comodem. Mohli byste mi prosím poradit?
Re: Avast Free vs. Comodo Free
Oba jsou ve free verzi obstojnymi antiviry, nicméně více to spis záleží na uživateli, jak moc to pro nej znamená:
Comodo je více o nastavení, Avast o tom, ze se to v pohodlí proste nechá běžet. Samozřejmě nastavené Comodo připadne i s firewallem je skvělou ochranou.
Comodo je více o nastavení, Avast o tom, ze se to v pohodlí proste nechá běžet. Samozřejmě nastavené Comodo připadne i s firewallem je skvělou ochranou.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Acer Predator G5-793 ( i7 6700HQ, GTX1060 6GB )
Takže, co je lepší ochranou?iDkcz píše:Oba jsou ve free verzi obstojnymi antiviry, nicméně více to spis záleží na uživateli, jak moc to pro nej znamená:
-
behavioralista
- Level 4

Nejlepší ochranou je nebýt připojený k internetu.Druhý stupeň ochrany spočívá v neklikání na kdejakou blbost a třetí a poslední stupeň je antivir.Za mě Avast.
Za me taktéž Avast a to jen kvůli tomu, ze si za ty roky brouzdání uz trochu člověk věří, ze na vsechno co vidí neklikne.
Lenovo Legion 5 ( Ryzen 7, RTX3070 140W, 32GB RAM )
Takže Avast je ''lepší'' než Comodo? Potřebuju prostě něco, co detekuje vir.iDkcz píše:Za me taktéž Avast a to jen kvůli tomu, ze si za ty roky brouzdání uz trochu člověk věří, ze na vsechno co vidí neklikne.
To máš těžké, ideální antivir je takový, co po uživateli nic nepožaduje, ale to zas má uživatel pocit, že je antivir k ničemu, když nenajde žádné viry...
Ale za mne Comodo, kvůli kombinaci antiviru a fw ochrany...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD
„Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Neboj se použít SZ a upozornit na své téma
Přehled desktopových socketů a CPU
A co Avira?Martab píše:To máš těžké, ideální antivir je takový, co po uživateli nic nepožaduje, ale to zas má uživatel pocit, že je antivir k ničemu, když nenajde žádné viry...
Aviru jsme měl, přešel jsme na Comodo, avira mi nevyhovovala a Comodo má komplexnejší ochranu.
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
Dobře, asi taky půjdu na Comodo. Slyšel jsem, že nemá takové otravné reklamy a nenutí do upgradu jako Avast.Martab píše:Aviru jsme měl, přešel jsme na Comodo, avira mi nevyhovovala a Comodo má komplexnejší ochranu.
Já jsem kdysi používal free verzi Avastu a byl jsem spokojený ale proto, že mne začal dost obtěžovat s nabídkou na přechod na placenou verzi tak jsem přešel na free verzi AVG a prozatím jsem spokojený i když mne také občas začíná obtěžovat s nabídkou placené verze. Ty free verze budou asi všechny více či méně v něčem omezené nebo i obtěžující, ale na ochranu běžného domácího počítače snad stačí. Comodo neznám a proto se k němu nemůžu vyjadřovat. Jinak já kvůli neznalosti angličtiny preferuji antiviry a jiný software které jsou kompletně v češtině.
A, který je lepší, podle tebe, AVG nebo Avast? Četl jsem, že lidi nemají AVG moc v lásce.vlazy píše:Já jsem kdysi používal free verzi Avastu a byl jsem spokojený ale proto, že mne začal dost obtěžovat s nabídkou na přechod na placenou verzi tak jsem přešel na free verzi AVG a prozatím jsem spokojený i když mne také občas začíná obtěžovat s nabídkou placené verze. Ty free verze budou asi všechny více či méně v něčem omezené nebo i obtěžující, ale na ochranu běžného domácího počítače snad stačí. Comodo neznám a proto se k němu nemůžu vyjadřovat. Jinak já kvůli neznalosti angličtiny preferuji antiviry a jiný software které jsou kompletně v češtině.