Ahoj,
přítelkyně má několik problémů s notebookem - Windows 7.
Zaregistroval jsem je v tomto pořadí:
1. V Google Chrome začali vyskakovat nová okna s nežádoucí reklamou při klikání na odkazy a otevírání nových stránek.
2. Rozsvítila se kontrolka u web kamery v okamžiku, kdy nebyla vědomě používána. (Poté přelepeno páskou.)
3. Samovolně se spustilo několik videí uložených v PC. Poté se na ploše otevřela i fotka (obrázek pro dospělé), která není uložená v PC. Po tomto jsem odpojil PC od sítě. Za chvíli jsem zjistil, že v PC chybí spoustu dat - fotky, videa, dokumenty.
Důležité dokumenty jsem dostal zpět pomocí softwaru Recuva. Počítač od té doby nebyl připojen k internetu a nic dalšího se snad neděje. Doporučte mi prosím, jak pokračovat, aby se to neopakovalo. Případně mě přesměrujte, pokud to tu už je. (Nenašel jsem.)
Děkuji
Samovolné mazání dat, spouštění videí...
Moderátoři: Mods_senior, Security team
Pravidla fóra
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
Návod na použití programu HijackThis || Návod na vyčištění počítače CCleanerem || FAQ: Antiviry
-
Uziv00
Re: Samovolné mazání dat, spouštění videí...
Vítej na PC-HELP!
To rozhodně vypadá na nějakou havěť. Používá přítulkyně antivir? Pokud ano, pak proskenuj ntb antivirem.
Dále si nech zkontrolovat log HijackThis v sekci HijackThis.
To rozhodně vypadá na nějakou havěť. Používá přítulkyně antivir? Pokud ano, pak proskenuj ntb antivirem.
Dále si nech zkontrolovat log HijackThis v sekci HijackThis.