Ahoj, mám starý NTB Acer Aspire 6530G. Nainstaloval jsem na něj W7 Pro (originál). Normálně se připojím k wifi, ukazuje mi to internet připojen... ale nic. Žádným programem se k internetu nedostanu... hlavně nejde aktivovat Win. Zkoušel jsem:
Přeinstalovat ovladače Wifi karty
Připojit se k jiné Wifi
Připojit se kabelem
Vypnout firewall
Na všech pokusech to ukazuje připojen k internetu!
Přijde mi, jako by něco softwarově blokovalo internet... Přítom je to čistá instalace W7... Hlava mi to nebere
Prostuduj si v mém podpisu návod na diagnostiku sítě.
Zkus pingnout na router, ping na seznam.cz a ping na 8.8.8.8 (dns gůgla). Pokud wokna píšou, že jsou na internetu, tak jim nějaký mrkvosoftí server musel odpovědět. Můžeš vyzkoušet jiné DNS.
Příkaz PING na seznam.cz [77.75.79.222] - 32 bajtů dat:
Odpověď od 77.75.79.222: bajty=32 čas=8ms TTL=55
Odpověď od 77.75.79.222: bajty=32 čas=90ms TTL=55
Odpověď od 77.75.79.222: bajty=32 čas=35ms TTL=55
Odpověď od 77.75.79.222: bajty=32 čas=5ms TTL=55
Statistika ping pro 77.75.79.222:
Pakety: Odeslané = 4, Přijaté = 4, Ztracené = 0 (ztráta 0%),
Přibližná doba do přijetí odezvy v milisekundách:
Minimum = 5ms, Maximum = 90ms, Průměr = 34ms
Opravdu jsi nainstaloval aktualizaci KB3140245 a provedl ty úpravy registru, které tam jsou uvedené?
Zobrazí se ti webovky, které jedou bez https? Třeba myslím warforum.cz jede jen na http.
"obraz jsem na to dal asi 5 let starý" = instalačku máš opravdu s SP1? Ptám se pro jistotu, i když SP1 vyšla myslím někdy kolem roku 2011.
"Žádným programem se k internetu nedostanu" = to ale není pravda, když ti normálně funguje DNS (nešifrované spojení) a pinguje se ip seznamu (nešifrované spojení)
Já si pořád myslím, že máš problém s tím TLS 1.2 a šifrovaným spojením.
Zdravím.
Kamoš, 70 roku, by si chtěl pořidit něco za rozumný peniz.
Jen video a internet.
Doporučite něco s dobrým displejem?
Dik.
Poslední příspěvek
9990Kč s kódem . IPS displej 300nits, numerická klávesnice, Intel N305 něco jako atom osmijádro, RAM 8GB nelze rozšířit. Windows 11. Opatrnost na mechanickou konstrukci.
Ideálně aby někdo zkušený vypnul zbytečné služby/aplikace na pozadí.