Obnova zálohy ze starého disku na nový

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
susperian
Level 1
Level 1

Obnova zálohy ze starého disku na nový

Příspěvek od susperian »

Zdravím, mám asi hloupý dotaz, ale jelikož si nejsem úplně jistý zeptám se :) Manželce na notebooku odešel Hardisk, pořídil jsem nový a zajímá mě, jestli můžu obnovit data pomocí programu AOMEI Backupper z toho starého disku, mám zálohu na externím disku. Nejsem si přesně jistý postupem. Mám full zálohu systémového disku c. Mám tedy nainstalovat Win 7 a potom ještě nechat provést aktualizace ovládačů atd, nebo můžu hned po klasické instalaci win 7 nainstalovat AOMEI Backupper a nahrát hned tuto zálohu? Nejsem si jistý, jestli tam takhle budou i všechny ovladače wifi, zvuku atd. Nebo je lepší na nový Hdd, všechno nainstalovat znova? Díky za radu.
susperian
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Re: Obnova zálohy ze starého disku na nový

Příspěvek od petr22 »

Instalovat cokoliv na disk je zbytecne pokud ma dojit k obnove zalohy, protoze ta vsechno zase smaze.

AOMEI Backupper ma bootovaci CD, ze ktereho se nabootuje a pomoci neho se provede obnova zalohy z externiho disku.
susperian
Level 1
Level 1

Příspěvek od susperian »

Díky, ale tady se trošku ztácím :) Myšleno tak, že nemusím ani instalovat win 7, ale nějak to nabootovat přes program Aomei Backupper? Tak to asi nezvládnu :)
susperian
petr22
Guru Level 15
Guru Level 15

Příspěvek od petr22 »

Na pocitaci, kde je nainstalovan AOMEII Backupper je potreba vytvorit bootovaci CD:

http://www.backup-utility.com/features/ ... -disc.html

Pak staci nabootovat z toho CD a obnovit zalohu z externiho disku na novy disk v notebooku.

Zadne Windows neni potreba instalovat, ty jsou soucasti zalohy.
susperian
Level 1
Level 1

Příspěvek od susperian »

Díky moc, ale nejsme si jistý tím krokem Create the bootable disc based on UEFI boot mode (Recommended) nebo
Create the bootable disc based on legacy boot mode co zvolit, aby to pak šlo. Nevím přesně jaké bootování má ten notebook je to tenhle typ Notebook HP 15-g212nc Flyer Red.

P.S. Tak CD jsem vytvořil na mém stolním PC. A tu nabídku jaké chci bootování mi to nenabídlo, hned se to vypálilo, tak snad to pak bude na notasu fungovat :) Díky.

Dodatečně přidáno po 22 minutách 5 vteřinách:
Ještě prosím jeden dotaz. Když si chci vytvořit zálohu oddílu C, tedy systémového, co mám vybrat v programu Aomei Backupper. Partition backup, nebo system backup? Jedná se mi o to, že kdysi jsem používal jiný program na zálohu, už přesně nevím a stalo se mi to, že ikdyž jsem si udělal jen zálohu oddílu C:, tak ten program mi při obnově toho oddílu, provedl sloučení s oddílem d, kde jsem měl další data. Toho se chci právě vyvarovat a nevím co přesně tedy zadat, jestli ten partition, nebo system. Díky
susperian
RIKI22
Master Level 8.5
Master Level 8.5

Příspěvek od RIKI22 »

Zálohuj si oddiel C .
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek