Windows 10 vs Windows 7

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Re: Windows 10 vs Windows 7

Příspěvek od zeus »

X: neptal jsem se googla, ale tebe ;)
Prazaci jo ty se maj, az kdyz si me zavolaj..
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Dostaneš spoustu odpovědí, jsem už líný psát (a hledat), půjdu spát ... jsem po noční.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

Ale google mi nerekne, zda jsi prase (DLL) nebo ladic (REG)...
Dobrou.
beather
Herní spec. / Tvůrce článků

Příspěvek od beather »

vtipné je že ty lidé, kteří většinou dělají něco, co by se nějaké šmírovací organizaci nelíbilo, to šmírování neřeší (protože znají způsoby, jak ho obejít aniž by vybrekovali na fóru nebo řešili OS) ale ty, kteří nic nedělají se cítí strašně šmírovaní a hrozně vše řeší... občas se vážně pobavím..

jen pro informaci.. Windows používám jen na herním PC a to vyloženě na hraní a nic jiného
Návod na HijackThisNávod na BSODZákladní diagnostika počítačePříspěvek fóru

„Inteligentní lidé se snaží problémy řešit, geniální se je snaží nedělat!“ - Albert Einstein :punish:
Rozcestník mých článků
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

Tuším, že to byl zásah do registrů, ale s určitostí povím, až ráno zapnu PC (jsem na tabletu), pokud to ještě najdu, dělal jsem poslední instalaci Win před 5 lety či ještě déle ...
arix
Level 1
Level 1

Příspěvek od arix »

Dnes jsem se přihlásil a koukám na vaše názory... mám na vás pár otázek :-)
petr22: To je opravdu pravda, že na Windows 10 poběží jen pár ocrakovaných her? Jaký systém používáš ty, nebo jaký bys v mé situaci s mým počítačem preferoval..?
beather: Souhlasím s tvými názory... jaký systém bys doporučoval?
WhySoSad: To samé jako na petra a beathera... Jaký systém bys preferoval, nebo jaký používáš..?

Toto jsou poslední otázky, na které musím znát odpověď... stav je tedy zatím Win7 2:3 Win10

Po zodpovězených otázkách, které jsem položil petrovi, beatherovi a WhySoSad, zřejmě ukončím toto téma a vydám mé rozhodnutí. Stále máte možnost psát vaše zkušenosti a rady(názory...). S pozdravem Arix :-)
Widlajz
Level 4
Level 4

Příspěvek od Widlajz »

Používám Win 10 od té doby co vyšli, předtím sem dlouho používal W7 pak W8.1 a zpátky už bych se nevracel, je to jenom o zvyku, možná nějaké chyby na 10 jsou, ale myslim, že jako běžný uživatel to vůbec nepoznáš tudíž nemá smysl to řešit. Na foru se nesmí řešit warez, ale není pravda, že by ti pod W10 neběhali cracknuté hry... Toť asi k tomu.
AMD Ryzen 5 5600x
MSI B450-A PRO
16GB DDR4 3200MHz
XFX AMD RADEON RX 6700 XT
EVGA GQ 750
X
Elite Level 12.5
Elite Level 12.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od X »

zeus: takže poslední OT, nerad bych tě nechal bez odpovědi - teprve nyní jsem přešel z tabletu na PC - je to na XP + SP2 zásah do systémových a dll (stávajících) souborů (download souborů je už nefuknční):

Windows XP SP2 a P2P
Vydáno dne 07. 09. 2004 (8558 přečtení)

Co provede nový opravný balíček SP2 s programy pro výměnné sítě a jak si ho upravit.
--------------------------------------------------------------------------------
Zatímco někteří nedočkavci i z řad mých kolegů již nekriticky ládují do svých "Woken" nový servis pack" :-) trochu jsem si zagoogloval a hledal co všechno může spůsobit tento balíček pro uživatele p2p sítí.
To že Windows SP2 nepřináší jen zlepšení ale i problémy s určitými aplikacemi je totiž již od prvního uvedení tohoto opravného balíčku v anglické verzi poměrně známá věc.
Tyto se vyskytují také při používání různých klientů pro p2p sítě, především u bittorrentu , eDonkey a Overnetu.
Nefunkčnost je způsobena limitem pro souběřné připojení přes protokol TCP.
V případě že chcete aplikovat SP2 a bez problému používat i nadále své oblíbené p2p aplikace je třeba provést úpravu tohoto limitu.
Jedná se o soubor TCPIP.SYS v adresáři C:WINDOWSSYSTEM32DRIVERS
a zároveň je třeba změnit systémovou závislost v souborech C:WINDOWSSERVICEPACKFILESI386 a C:WINDOWSSYSTEM32DLLCACHE,

Jak na to ?
Naštěstí velice jednoduše, stačí použít Event ID 4226 Patcher. Utilitku která zvýší onen problematický limit defaultně z deseti na padesát, nebo dle vašeho určení.
Po spuštění si patch sám najde cestu k patřičnému souboru a zeptá se zda má být limit navýšen. V případě jakéhokoliv neúspěchu při aplikování je možno původní soubor obnovit ze zálohy samotné ulitky.
Dle slov autora se jedná o zásah do operačního systému na vlastní nebezpečí a nenese za případné problémy žádnou odpovědnost. Nicméně z ohlasů ve fórech je zřejmé že v 99.9 % proběhla tato úprava bez sebemenších problémů.
zeus
Elite Level 10.5
Elite Level 10.5

Příspěvek od zeus »

X: diky, stacilo napsat TCP ;)
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Oficiální úprava Windows 11 do podoby klasických Windows (Windows 7)
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    4 Odpovědi
    28774 Zobrazení
    Poslední příspěvek od zeus
  • Windows 7 - Instalace a praktická použitelnost Windows 7 v roce 2025
    od IMB » » v Windows 11, 10, 8...
    5 Odpovědi
    13402 Zobrazení
    Poslední příspěvek od šulda
  • Windows key
    od AirCrew » » v Windows 11, 10, 8...
    9 Odpovědi
    15042 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • Windows 10 nenaběhne
    od behavioralista » » v Windows 11, 10, 8...
    7 Odpovědi
    8423 Zobrazení
    Poslední příspěvek od pcmaker
  • aktualizace windows 11
    od Lubca » » v Windows 11, 10, 8...
    13 Odpovědi
    13163 Zobrazení
    Poslední příspěvek od MonikaVavrova

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“