vypínání počítače

Operační systémy Windows z dílny Microsoft a vše kolem nich

Moderátoři: Pic, Mods_senior

Odpovědět
tomm
Level 1
Level 1

vypínání počítače

Příspěvek od tomm »

Ahoj, mám problém s vypínáním počítače. Někdy se mi stane, že když dám odhlásit uživatele nebo vypnout počítač, tak to chvíli jako by pracuje (svítí červená kontrolka), ale po chvíli to přestane a požadovaná operace neproběhne - prostě se nic nestane, uživatel zůstane přihlášený, nic se neděje. Jediný způsob, jak se dá potom regulérně počítač vypnout, je dát přenout uživatele a na úvodní obrazovce dát vypnout počítač.

Nevím, kde je chyba. Nejdřív jsem si myslel, že to je něco v systému (mám win XP professional), jenže to nepřestalo ani když jsem po nějaké době systém přeinstalovával. Sledoval jsem spuštěné procesy, zatíženost procesoru i paměti, ale vše vypadalo, jako by se prostě nic nedělo.

Začal jsem mít proto i obavy, zda to nemůže být hardwarová záležitost, třeba něco na desce, ale když jsem tento týden provedl důkladnou modernizaci svého PC (tedy ne kvůli tomuto problému), kdy jsem měnil desku, procesor, pamět, grafiku, zdroj, disk, když vlastně nezůstal kámen na kameni, tak se mi to večer hned potom stalo zase.

Vůbec nemám představu, co by to mohlo být... Navíc nestává se to nijak pravidelně, ale tak v 60-70% případů. Můžete mi prosím poradit?
paul27
Level 4.5
Level 4.5

Příspěvek od paul27 »

Moje slova. Přesně tohle se mi občas stane na XP Home. Bohužel také nevím, čím to je.
Pic
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Pic »

Může to být i v Biosu povolené spouštění PC po síti, nebo i nějaký proces, který se při vypínání neukončí.
Přečti si pravidla tohoto fóra! Přečetl jsi si nejprve manuál? Piš tak, abychom Ti rozuměli! Na SZ neodpovídám na požadavky řešení Vašich problémů s PC!
Nic není dokonalé, ani člověk!
guest

Příspěvek od guest »

Před tím vypínáním odpoj síť.
tomm
Level 1
Level 1

Příspěvek od tomm »

Myslíš tím odpojit internet? Tak to jsem vyzkoušel (resp. jsem si to nyní víc ohlídal) a nemůžu říct, že by mi to pomohlo... Problém přetrvává...
guest

Příspěvek od guest »

Na HW bych to netipoval. Zkus to pořádně projet antivirem apod. Potom zkontroluj nastavení antiviru - ten to může brzdit. Pokud se to nevypne vůbec, pak bych tam spíš hledal nějakou havěť. Požádej kluky o kontrolu logu z HJT případně MWAV, ale podle toho co píšeš to vypadá /už to bylo výše psáno/ na nějaký proces, který se ti neukončuje. To že se to nestává pravidelně, by opravdu mohlo být nějaké zapínání přes síť. To bys asi poznal tak, že před každým vypínáním nejprve odpojíš síť a pak vypneš. Pokud vypneš a už nějakej proces nastaruje, pak odpojení sítě nepomůže. Ale třeba je to jinak a někdo mne opraví?
Odpovědět
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Náhodné vypínání PC
    od VojtouNerCZ » » v BSOD (Blue Screen Of Death)
    1 Odpovědi
    4426 Zobrazení
    Poslední příspěvek od VojtouNerCZ
  • Samovolné vypínání PC
    od Jirin » » v Problémy s hardwarem
    19 Odpovědi
    20872 Zobrazení
    Poslední příspěvek od RIKI22
  • Vypínaní pc při hraní her
    od Sarka33 » » v Problémy s hardwarem
    2 Odpovědi
    5198 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Samovolné vypínání PC
    od TomAtom » » v Problémy s hardwarem
    9 Odpovědi
    5318 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Alferi
  • Historické počítače
    od ComputerAsylum » » v Vše ostatní (hw)
    0 Odpovědi
    7874 Zobrazení
    Poslední příspěvek od ComputerAsylum

Zpět na „Windows 11, 10, 8...“