na notebooku Amilo od FS nově zakoupenému se spustila samo-instalace Visty Home Premium ze skryté části HDD, v jejímž průběhu mě instalátor vyzval k zadání jména uživatele + hesla s tím, že tento uživatel bude vytvořen jako správce. Jenže po skončení instalace je ten samý účet už veden jako "účet se standartním oprávněním". Kromě Guesta už žádný jiný uživatel veden není a změnit typ účtu nejde (ani založit nový). V cmd příkazem net user jsem zjistil účet Administrátor, který ale nejde příkazem /active:yes povolit - chyba 5 - přístup odepřen. Ani kouzly v registrech nelze účet zapnout, rovněž změnit heslo, nic. S účtem se standardním oprávněním nejde ani povolit sdílení v síti, ani nainstalovat Adobe Reader... Nevím jestli mi něco uniká, ale z mého jiného notebooku si nepamatuju, že bych se kdy musel o to, jak aktivovat účet správce, nějak extra zajímat - prostě byl první účet vždy vytvořen jako správce. Jde z tohoto kola ven, nebo mám notebook rovnou vrátit k reklamaci?
VISTA - nelze se přihlásit jako správce
Moderátoři: Pic, Mods_senior
VISTA - nelze se přihlásit jako správce
Zdravím a poprosím o radu,
na notebooku Amilo od FS nově zakoupenému se spustila samo-instalace Visty Home Premium ze skryté části HDD, v jejímž průběhu mě instalátor vyzval k zadání jména uživatele + hesla s tím, že tento uživatel bude vytvořen jako správce. Jenže po skončení instalace je ten samý účet už veden jako "účet se standartním oprávněním". Kromě Guesta už žádný jiný uživatel veden není a změnit typ účtu nejde (ani založit nový). V cmd příkazem net user jsem zjistil účet Administrátor, který ale nejde příkazem /active:yes povolit - chyba 5 - přístup odepřen. Ani kouzly v registrech nelze účet zapnout, rovněž změnit heslo, nic. S účtem se standardním oprávněním nejde ani povolit sdílení v síti, ani nainstalovat Adobe Reader... Nevím jestli mi něco uniká, ale z mého jiného notebooku si nepamatuju, že bych se kdy musel o to, jak aktivovat účet správce, nějak extra zajímat - prostě byl první účet vždy vytvořen jako správce. Jde z tohoto kola ven, nebo mám notebook rovnou vrátit k reklamaci?
Re: VISTA - nelze se přihlásit jako správce
Zkus tady něco přečíst, nevím , zda to pomůže.:
http://www.mojevista.cz/role-administra ... v-vlastnik
http://www.mojevista.cz/role-administra ... v-vlastnik
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Pokud budete spokojeni , můžete podpořit naše forum:Podpora fóra
Neposílejte logy do soukromých zpráv.Po dobu mé nepřítomnosti mě zastupuje memphisto , Žbeky a Orcus.
Bohužel článek neřeší to, jak ze situace, kdy jediný účet ve Vistě je standartní, ke skoro všem operacím je potřeba účet správce, který může povolit jen uživatel s právy správce.. UAC je vypnutý a nic na tom nezměním, protože nejsem správce a Vista mě nevyzývá k zadání hesla, jen hlásí "přihlašte se jako správce".
Ještě něco tady , ale já to nemám vyzkoušený, budeš muset počkat na někoho , kdo to zná:
http://www.mojevista.cz/jak-spravne-pou ... AC-vypnout
http://www.mojevista.cz/jak-spravne-pou ... AC-vypnout
Při práci s programy HJT, ComboFix,MbAM, SDFix aj. zavřete všechny ostatní aplikace a prohlížeče!
Děkuju za články, ale zásadní dvě věci: mám Vista Home Premium (=nemá pokročilé nastavení jako řízení místních zásad zabezpečení) a v systému neexistuje účet se správcem, protože se při instalaci nevytvořil. Jak ho tedy vytvořit, je-li k němu potřeba práv správce? :)
Vypadá to na zmršenou předinstalační sadu, googloval jsem hodně a nikdo podobný problém nemá.
Vypadá to na zmršenou předinstalační sadu, googloval jsem hodně a nikdo podobný problém nemá.
Vyřešeno :) Elegantně se jde přihlásit přes nouzový režim, kde se administrátorský účet "odkryje" s prázdným heslem. Pomocí příkazů, na které jste poslali odkazy, se pak účet dá aktivovat, původnímu účtu se přidělí správce a je po problémech. Díky.
-
jirsa@ftcz.net
- nováček
Zdravím,
mám stejný problém s windows 8 pro, můžete prosím poradit, odkazi jsou již nefunkční odřezel jsem se na právech, administrátorský účet jsem nikdy nepřihlásil ale heslo jsem k němu zadával, nyní jsem host na vlastním pc
mám stejný problém s windows 8 pro, můžete prosím poradit, odkazi jsou již nefunkční odřezel jsem se na právech, administrátorský účet jsem nikdy nepřihlásil ale heslo jsem k němu zadával, nyní jsem host na vlastním pc
Založ si vlastní téma podle pravidel a nevytahuj 4 roky staré kostlivce. Díky
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek