Výběr neoriginálního inkoustu do tiskárny
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Výběr neoriginálního inkoustu do tiskárny
Zdravím,
sháním náplně do tiskárny "Canon Pixma TS6351". Kvůli rostoucí cenám bych rád vyzkoušel neoriginální náplně rozumné kvality. Mohli byste mi prosím poradit? Děkuji
Tiskárna: https://www.czc.cz/canon-pixma-ts6351-b ... 23/produkt
Originální náplně: https://www.czc.cz/canon-pgi-580pgbk-cl ... 06/produkt
sháním náplně do tiskárny "Canon Pixma TS6351". Kvůli rostoucí cenám bych rád vyzkoušel neoriginální náplně rozumné kvality. Mohli byste mi prosím poradit? Děkuji
Tiskárna: https://www.czc.cz/canon-pixma-ts6351-b ... 23/produkt
Originální náplně: https://www.czc.cz/canon-pgi-580pgbk-cl ... 06/produkt
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
Re: Výběr neoriginálního inkoustu do tiskárny
Kup si tankovou tiskárnu a budeš tisknout téměř zadarmo. A s originálními inkousty.
Presne tak.
To jsou vyhozene tisice az desitky tisic Kc u kazde tiskarny, ktera pouziva cartridge ktere ani nelze plne vycerpat.
Pri vetsim rozdilu tisku je to treba 15x rozdil v cene.
To jsou vyhozene tisice az desitky tisic Kc u kazde tiskarny, ktera pouziva cartridge ktere ani nelze plne vycerpat.
Pri vetsim rozdilu tisku je to treba 15x rozdil v cene.
Já už jsem také zrušil tiskárny na cartridge a koupil jsem tankovou. Také doporučuji. I když vyhodíš tu stávající, tak se ti to ekonomicky vyplatí a do švestek se ti investice vrátí, a hlavně když často tiskneš.
Do té doby jsem kupoval ty nejlevnější na bazarech, např: https://aukro.cz/sada-naplni-pro-canon- ... 7018776752
A nebo různé jiné levné exhopy a bazary.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 31 vteřinách:
Jediný problém u těchto levných inkousů je ten, že když na vytištěnou stránku kápne kapka vody, tak se to snadno rozpíjí.
Do té doby jsem kupoval ty nejlevnější na bazarech, např: https://aukro.cz/sada-naplni-pro-canon- ... 7018776752
A nebo různé jiné levné exhopy a bazary.
Dodatečně přidáno po 1 minutě 31 vteřinách:
Jediný problém u těchto levných inkousů je ten, že když na vytištěnou stránku kápne kapka vody, tak se to snadno rozpíjí.
Ty ceny náplní má Canon vždy šílený, origo náplně teď mají větší cenu než tiskárna (pokud je po záruce už)
Vem klidně ty z aukra z odkazu a uvidíš.
Až tiskárna klekne, tak se rozhlédni jinde.
Zlatý inkoustovky Brother (např. vysloužilá DCP-J105 , kde i origo černá náplň stojí pod 200Kč a udělá 2,4tis stran (já dal 2 tisice při sporadickém použití se spoustou samočistění trysk)
Vem klidně ty z aukra z odkazu a uvidíš.
Až tiskárna klekne, tak se rozhlédni jinde.
Zlatý inkoustovky Brother (např. vysloužilá DCP-J105 , kde i origo černá náplň stojí pod 200Kč a udělá 2,4tis stran (já dal 2 tisice při sporadickém použití se spoustou samočistění trysk)
Nebo par stranek kdyz se tiskne grafika.
Je rozdil kdyz par stovek stoji par mililitru original cartridge a nebo flaska co ma 1 litr.
Je rozdil kdyz par stovek stoji par mililitru original cartridge a nebo flaska co ma 1 litr.
Netuším, jaké objemy bude tisknout....
Tankový systém je jinde, to je jasný.
Já chtěl poukázat na obsurdní rozdíl tiskových nákladů "podobných" tiskáren 2 výrobců.
I tak jen 0,08Kč/strana černobílé u inkoustovky na náplň neuvěřitelný.
Některý profi Černobílé lasery tisknou násobně dráž...
Tankový systém je jinde, to je jasný.
Já chtěl poukázat na obsurdní rozdíl tiskových nákladů "podobných" tiskáren 2 výrobců.
I tak jen 0,08Kč/strana černobílé u inkoustovky na náplň neuvěřitelný.
Některý profi Černobílé lasery tisknou násobně dráž...
Ciste na tisk textu a dokumentu nema smysl pouzivat inkoustovku, na to je laser, tisk je kvalitnejsi
a hlavne mnohem rychlejsi. U inkoustovky predpokladam tisk grafiky, tedy naklady na tisk jsou mnohem
vyssi, kdyz se pouzivaji carridge kde tretina materialu zustava nacucnuta v houbicce.
Inkoustovka ma dneska smysl pouze tisk fotografii, protoze stejne kvality tisku zadna laserovka
nedosahne. Pochopitelne to musi byt kvalitni tiskarna, ne neco co davaji k nakupu v marketu.
A na to je potreba prave tank, jinak se clovek nedoplati.
Bohuzel lidi se stale nechaji nachytat na lacinou inkoustovku za par stovek ktera se za
chvili rozsype a pri koupi prvni sady cartridgu zjisti, ze cela sada stoji 3x vic nez tiskarna.
Pointa je, ze s neoriginalnima cartridgema je tisk levnejsi treba 2x. Ale s tankem treba 15x.
Stoji za to zjistit, jestli pro stavajici tiskarnu neexistuje konverzni sada na tank. Pro spoustu z nich
existuje. Pokud ne, ma smysl tiskarnu vymenit za tank primo od vyrobce.
a hlavne mnohem rychlejsi. U inkoustovky predpokladam tisk grafiky, tedy naklady na tisk jsou mnohem
vyssi, kdyz se pouzivaji carridge kde tretina materialu zustava nacucnuta v houbicce.
Inkoustovka ma dneska smysl pouze tisk fotografii, protoze stejne kvality tisku zadna laserovka
nedosahne. Pochopitelne to musi byt kvalitni tiskarna, ne neco co davaji k nakupu v marketu.
A na to je potreba prave tank, jinak se clovek nedoplati.
Bohuzel lidi se stale nechaji nachytat na lacinou inkoustovku za par stovek ktera se za
chvili rozsype a pri koupi prvni sady cartridgu zjisti, ze cela sada stoji 3x vic nez tiskarna.
Pointa je, ze s neoriginalnima cartridgema je tisk levnejsi treba 2x. Ale s tankem treba 15x.
Stoji za to zjistit, jestli pro stavajici tiskarnu neexistuje konverzni sada na tank. Pro spoustu z nich
existuje. Pokud ne, ma smysl tiskarnu vymenit za tank primo od vyrobce.
- pikaso.andreas
- Level 4

- Kontaktovat uživatele:
Já nakupuju neoriginální tonery do Epsonu zde - add4you.cz. Již několik let.
To ale porad neresi ze naklady na tisk s pouzitim cartridge jsou mnohonasobne vyssi.
At sezenes sebelacinejsi cartrdige, tak tank a inkoust v lahvich bude vzdy mnohem lacinejsi.
At sezenes sebelacinejsi cartrdige, tak tank a inkoust v lahvich bude vzdy mnohem lacinejsi.
Díky moc všem za odpovědi. Inkoustovou tiskárnu používám kromě běžných záležitostí i na vytváření předloh pro desky plošných spojů. Proto jsem nakonec volil inkoustovou tiskárnu.
CPU: AMD Ryzen 5 5600x, Cooling: NZXT Kraken x63, 2x NZXT Aer RGB 2 120mm, MB: Asus ROG Strix B550 - A Gaming, RAM: 4x Corsair Vengeance RGB PRO 8GB, GPU: Gigabyte Vision RTX 3060Ti, Storage: Samsung SSD 980 250GB, Samsung SSD 980 1TB, PSU: Asus ROG Strix W650, Case: NZXT H510i
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 8319 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Radovan-kocour
-
- 7 Odpovědi