Mám ke zlepšení signálu wifi použít jinou anténu / další AP?
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Mám ke zlepšení signálu wifi použít jinou anténu / další AP?
Ahoj, měl bych jeden dotaz mám tento router - http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=65466, který je zapojen v 1 patře. Potřeboval bych zesílit signál Wi-fi do přízemí. Mám k zesílení signálu použít toto http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=66164 nebo toto http://interlink.tsbohemia.cz/tp-link-t ... 13262.html.
Co by jste mi doporučili nebo jak jinak bych to měl provést. díky
Co by jste mi doporučili nebo jak jinak bych to měl provést. díky
Naposledy upravil(a) Žbeky dne 30 lis 2011 13:06, celkem upraveno 2 x.
Důvod: Téma odděleno
Důvod: Téma odděleno
Re: Mám ke zlepšení signálu wifi použít jinou anténu / další
Můžeš vést do dolního patra kabel?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Kromě silnější antény je možné zvýšit výkon routeru, a tím i dosah routeru či AP nastavením regionu, kde se router nachází. V Evropě je u 2,4GHz sítí povolený maximální vysílaný výkon 20dBm (100mW) u všech standardů. V USA mají vyšší limity - okolo 23dBm, a v jižní Americe dokonce až 30dBm. Teoreticky tedy lze zvýšit výkon routeru tím, že si nastavíš region na některou zemi z jižní Ameriky.
Samozřejmě je to protizákonné
Samozřejmě je to protizákonné
Kabely mám dolu svedený - jeden na Pc a jeden na PS3. To Wifi chci hlavně kvůli tabletu a ten nemá LAN vstup.
Tak by teda stačila ta externí anténa co jsem zde psal nebo ten opakovač - prosím o konkrétnější odpověď, díky
Tak by teda stačila ta externí anténa co jsem zde psal nebo ten opakovač - prosím o konkrétnější odpověď, díky
Ne opakovač, ale další AP
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Nemůžeš ten router umístit v přízemí?
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
Kdo se moc ptá, málo googlí. Doporučený freeware
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
i5 3570K, ASRock Z77 Extreme, 16GB Corsair, 120GB SSD Kingston +2TB Samsung, Gigabyte Radeon HD7870, Sharkoon ReX8VE, XL-747H
No tak udělat se dá všechno, ale je to komplikovaný - musel bych natáhnout nový kabel od antény na střeše atd.... Radši investuju 300,- kč do externí antény, když mi teda pomůže, ale to jste mi zatím nikdo nepotvrdil. Wifi dole u sebe chytnu, ale je to na jednu čárku, právě proto to chci zesílit. Takže jiná anténa pomůže nebo ne?
A ještě jeden blbej dotaz, co si mám představit pod AP
A ještě jeden blbej dotaz, co si mám představit pod AP
Access point. Však jsi psal, že dole kabel máš, tak jaké tahání zas?
Ano - kabely jsou svedený z 1 patra z routru dolu - jak jsem psal, jeden je napojený do PC a druhý do PS3. Ale tablet má jen Wifi ne LAN, takže mi jde pořád o jedno, můžu u routru,co je v prvním patře vyměnit stávající anténu např. za tu externí co jsem tady uváděl? Abych zesíli ten stávající signál ? rozumíme si ?
Jak do dubu. Koupíš další AP potažmou router a napojíš ho dole na kabel, který už máš svedený. Co je na tom tak nepochopitelného?
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Samozřejmě,že i nový anténa ti zlepší signál Wi-Fi i dole.Třeba tahle http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=54408
Udělá to tak jednu čárku navíc.Ale co mi pomohlo ještě víc,tak (ač jsem tomu sám nevěřil) tak byl 0,6mm plech asi 40x90cm ohlý na cca.75°a položený pod routerem a ohnutím nasměrovaný k místnosti o patro níže.To mi zesílilo signál ještě více jak anténa.Pokud máš možnost,zkus první tohle.Ovšem já mám router na půdě,takže pokud ho máš v místnosti,tak je to nepoužitelné řešení.
Udělá to tak jednu čárku navíc.Ale co mi pomohlo ještě víc,tak (ač jsem tomu sám nevěřil) tak byl 0,6mm plech asi 40x90cm ohlý na cca.75°a položený pod routerem a ohnutím nasměrovaný k místnosti o patro níže.To mi zesílilo signál ještě více jak anténa.Pokud máš možnost,zkus první tohle.Ovšem já mám router na půdě,takže pokud ho máš v místnosti,tak je to nepoužitelné řešení.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
- El Diablo
- Elite Level 11.5

- Kontaktovat uživatele:
Nebo otoč anténu směrem dolů...
RTFM!!! UBCD - Ultimate Boot CD Zkusili jste to vypnout a zapnout? Aneb z PIO do DMA a zpět... :) * Jak provést Clear CMOS
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 1 Odpovědi
- 3664 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Minapark
-
- 7 Odpovědi