Vypadává připojení k jakékoli WiFi - NB
Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Vypadává připojení k jakékoli WiFi - NB
Zdravím všechny a předem děkuji za pomoc. Snažil jsem se řešení hledat všude a nenalezl.
Mám problémy v připojení svého NB k WiFi a to v tom, že když sleduji nějaký online přenos, nebo si jednou za čas zahraju nějakou multiplayerovku, tak mi v nepravidelném rozmezí vypadává připojení k WiFi. Někdy je to jednou za 5 min, někdy až po 30 minutách. Pak se stačí jen v nastavení odpojit, zase připojit a funguje vše jak má. Jenže díky toho se mi ze sledování letošní letní olympiády stálo peklo.
V routeru to nebude, protože i když jsem si nastavil hotspot přes smartphone, tak to dělalo úplně to samé. Na servis momentálně nejsou chechtáky a prvně se snažím hledat vadu sám. Díkes!!!
Mám problémy v připojení svého NB k WiFi a to v tom, že když sleduji nějaký online přenos, nebo si jednou za čas zahraju nějakou multiplayerovku, tak mi v nepravidelném rozmezí vypadává připojení k WiFi. Někdy je to jednou za 5 min, někdy až po 30 minutách. Pak se stačí jen v nastavení odpojit, zase připojit a funguje vše jak má. Jenže díky toho se mi ze sledování letošní letní olympiády stálo peklo.
V routeru to nebude, protože i když jsem si nastavil hotspot přes smartphone, tak to dělalo úplně to samé. Na servis momentálně nejsou chechtáky a prvně se snažím hledat vadu sám. Díkes!!!
-
Uziv00
Re: Vypadává připojení k jakékoli WiFi - NB
Vítej na PC-HELP!
Předpokládám, že jde o Windows 10 a potřebuji znát přesný typ a výrobce routeru.
Jinak můžu jen odhadovat, že je to obvyklá chyba windows 10, na kterou v poslední době narážím dost často. A to je nekompatibilita protokolu 802.11n síťové karty a routeru. Chová se to vždycky tak, že po nějaké době síťové připojení spadne. Ostatní zařízení na síti většinou fungují bez komplikací. Dá se to řešit:
- nastavením routeru (pokud lze) na 802.11b/g. Tím si WiFi razantně zpomalíš, ale připojení bude stabilní
- vytvořením jiného WiFi AP (v jednom případě jsem použil: https://www.tp-link.com/cz/home-network ... tl-wr702n/ ) a spojení fungovalo bez komplikací
- přechod na linux, popřípadě test na live linux - ten s tímto problémy nemá a jede stabilně => HW je v pořádku
- přechod na 5GHz pásmo
Předpokládám, že jde o Windows 10 a potřebuji znát přesný typ a výrobce routeru.
Jinak můžu jen odhadovat, že je to obvyklá chyba windows 10, na kterou v poslední době narážím dost často. A to je nekompatibilita protokolu 802.11n síťové karty a routeru. Chová se to vždycky tak, že po nějaké době síťové připojení spadne. Ostatní zařízení na síti většinou fungují bez komplikací. Dá se to řešit:
- nastavením routeru (pokud lze) na 802.11b/g. Tím si WiFi razantně zpomalíš, ale připojení bude stabilní
- vytvořením jiného WiFi AP (v jednom případě jsem použil: https://www.tp-link.com/cz/home-network ... tl-wr702n/ ) a spojení fungovalo bez komplikací
- přechod na linux, popřípadě test na live linux - ten s tímto problémy nemá a jede stabilně => HW je v pořádku
- přechod na 5GHz pásmo
ITCrowd píše:Vítej na PC-HELP!
Předpokládám, že jde o Windows 10 a potřebuji znát přesný typ a výrobce routeru. - Router Tp- Link, Model: Archer C20 , AC750 Wireless Dual Band Router, Jinak psal jsem že to blbne i když se připojím přes hotpost
- nastavením routeru (pokud lze) na 802.11b/g. Tím si WiFi razantně zpomalíš, ale připojení bude stabilní Ano Win 10, A taky ano smartphony nám fungují bez problémů na dané WiFi
- přechod na linux, popřípadě test na live linux - ten s tímto problémy nemá a jede stabilně => HW je v pořádku - jsem jen běžný uživatel a nevím jestli bych to dal
- přechod na 5GHz pásmo
Jinak díky.
-
Uziv00
Nastavení b/g pro tvůj router:
Nebo nastav 5GHz síť - jiné jméno SSID než na 2,4GHz a mělo by to fungovat taky:
A na ntb musíš nastavit připojení k 5GHz síti (pokud na to má 802.11ac kartu, pokud má jen 802.11n kartu, může to zlobit taky). A připojuj se s ním jen na 5GHz. Což má jedno negaticum, signál se zvětšující vzdáleností slábne více, než u 2,4GHz.
Tak mám to řádně odzkoušeno.
Nastavení b/g pro router jsem vyzkoušel a pomohlo to, ale né zcela. Nevypadává to už tak často, vydrží to i třeba hodinu, ale stejně to zase vypadne. Někdy i co 20 min, nepravidelně.
5G síť mám taky nastavenou ale NB mi ji nenajde.
Nastavení b/g pro router jsem vyzkoušel a pomohlo to, ale né zcela. Nevypadává to už tak často, vydrží to i třeba hodinu, ale stejně to zase vypadne. Někdy i co 20 min, nepravidelně.
5G síť mám taky nastavenou ale NB mi ji nenajde.
-
Uziv00
Takže ten ntb neumí 5GHz wifi? Jakou má v sobě wifi kartu a co je to zač?
Lenovo V570, Intel i3, 2.1 Ghz, Nvidia GeForce 525MITCrowd píše:Takže ten ntb neumí 5GHz wifi? Jakou má v sobě wifi kartu a co je to zač?
-
Uziv00
10 let starý ntb... Navíc dodaný s Win7.
Tak tam jsou dvě řešení:
1. přejít na linux
2. Vyměnit WiFi modul (pokud lze).
A vlastně ještě jedno - smířit se s připojením kabelem.
Tak tam jsou dvě řešení:
1. přejít na linux
ITCrowd píše:10 let starý ntb... Navíc dodaný s Win7.
Tak tam jsou dvě řešení:
1. přejít na linux
-
Uziv00
Jasně 
Ještě je vlastně jedna možnost - vrátit tam systém Win7. Ale to bych z hlediska bezpečnosti raději nedoporučoval.
Ještě je vlastně jedna možnost - vrátit tam systém Win7. Ale to bych z hlediska bezpečnosti raději nedoporučoval.
Už to nechám na Win 10, pořídil jsem si kabel, jehož tahání ani nebylo žádným problémem. Problém však je, že ani přes ten kabel mi to nejede.ITCrowd píše:Jasně
"Adaptér ethernet nemá platnou konfiguraci protokolu IP" .... Dělá mi to jako by se přerušovaně pokoušel notebook připojit, "Identifikace, neznámá síť" a pak to zase vypne. To vše se opakuje tak co 2 vteřiny.
-
Uziv00
Pak tě poprosím, abys pečlivě prostudoval článek v mém podpisu Jak na diagnostiku sítě. Zejména zkontrolovat ovladač, zda je síťovka v režimu DHCP klient (IP adresa automaticky) a zda blikají na síťovce po připojení LEDky. A vyzkoušet jiný kabel, klidně nějaký krátký, notebook k routeru přeneseš 
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 6679 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Bary-Jan
-
- 24 Odpovědi