Dobrý den,
dnes mi zničeho nic přestal na stolním pc fungovat internet. PC hlásí: Adaptér Ethernet nemá platnou konfiguraci protokoli IP. Pokud kabel strčím do ntb, internet normálně jede. Nevíte někdo, co s tím?
Konfigurace vypadá v pořádku.
Zkus nastavit IP adresu ručně.
Pokud ani to neporojde, pak vyzkoušej nabootovat live linux. Jestli nebude fungovat připojení ani v něm, budew vadná síťovka.
Ehm, proc davas pevnou adresu 10.0.12.1 a branu na .254, kdyz mas sit 192.168.0.x s branou .1 ?!
(pozn. pro ITC - resi to i jinde, kde dodal vypis z funkcniho stavu na notebooku)
Zkus na sitovce v PC rucne nastavit rychlost linky na nizsi.
Naposledy upravil(a) zeus dne 11 dub 2020 11:16, celkem upraveno 1 x.
Zdravím všechny borce přes PC :-)
A prosím o radu: roky mi běžel bez problémů soft 4NEC2. (noťas ASUS, WIN10).
Zřejmě po nějaké aktualizaci WIn to začlo padat , co bylo v mých silách běžného uživatele PC jsem provedl,
ale stále se to j.ebe :-)...
Poslední příspěvek
Dík za radu, jak seženu někoho v okolí, kdo to zvládne, tak to provedu :-)
Ještě jeden malý dotaz, víte někdo, co je toto za aplikaci: fmPopupCPUCooler??
Zdá se, že mi to dělá bordel při vypínání PC. Alespoň PC to hlásí :-)
Ahoj, mám nově asus tuf gaming a15.
Všechno šlape v pohodě, jen mě otravuje jedna věc- občas po zapnutí nebo probuzení přístroje nefunguje touchpad. Kurzor vidět jde, když připojím myš tak taky funguje, ale touchpad ani ťuk. Jediné, co pomůže, je...
Poslední příspěvek
Tohle je problém ASUSU. Přesně toto řeším od jara u nového ASUS Vivobook S 14, tam restart pomůže jen někdy. Dva týdny to nefunguje (ani v BIOSU), a pak měsíc funguje, a tak všelijak. Je to problém HW, takže čekám, až to přestane fungovat úplně a...
Zdravím.
Kamoš, 70 roku, by si chtěl pořidit něco za rozumný peniz.
Jen video a internet.
Doporučite něco s dobrým displejem?
Dik.
Poslední příspěvek
9990Kč s kódem . IPS displej 300nits, numerická klávesnice, Intel N305 něco jako atom osmijádro, RAM 8GB nelze rozšířit. Windows 11. Opatrnost na mechanickou konstrukci.
Ideálně aby někdo zkušený vypnul zbytečné služby/aplikace na pozadí.