Wordstar14 píše:Este to moze byt aj tak, ze LAN karta sa odporucala do vecnych lovist (napriklad statickym vybojom) a BIOS zistil, ze je nefunkcna, tak vypol nastavovaciu polozku kedze predpoklada, ze neexistuje.
Ta možnost tady je ale ještě než pujdu kupovat novou siťovku tak chci být přesvědčen že s touto už nic nezmůžu.
Blue Spirit píše:
V prvím příspěvku to žádalo adaptér!
Právě že nežádalo. Instalační program ovladače pouze žádal vypnutí počítače a připojení PCI adaptéru Realtek.
Please shutdown and plug realtek PCI card to complete the installation
Jenže na desce KT4AV-L není Realtek, ale VIAVT6103LAN controller (v integráči za konektory zvukovky).
Tak mě napadlo, jestli tazatel nemá verzi bez integrované síťovky. Mohl tam mít přídavný adaptér v PCI slotu. Ale když říká že ne, tak ne.
Není to riskantní?
Není
Naposledy upravil(a) MiliNess dne 27 dub 2013 15:51, celkem upraveno 2 x.
-každý má svou pravdu a ta se nemusí vždycky shodovat s tvou vlastní
-naše problémy jsou pouze v naší hlavě
-okolní svět není ani dobrý ani špatný, je mu zcela lhostejné, jestli existuješ
-nejdůležitější v životě je láska. Všechno ostatní jsou zbytečnosti
V kazdom pripade ak BIOS nevie priradit prostriedky (I/O, IRQ, DMA), tak prislusny hw nieje vidiet ani v OS.
Existuje este reset pridelovania prostriedkov hw na mainboarde. Ma to na starosti PnP subsystem. Windows na rozdiel od Linuxu si priradene prostriedky este poprehadzuje vo vlastnej rezii, takze to nemusi sediet podla toho ako to nastavi BIOS. (da sa to vypnut).
Wordstar14 píše:V kazdom pripade ak BIOS nevie priradit prostriedky (I/O, IRQ, DMA), tak prislusny hw nieje vidiet ani v OS.
Nesmysl, i v případě, že se zařízení nepodaří přidělit prostředky, je při výčtu všech zařízení na sběrnici vytvořen objekt zařízení, pro dané zařízení.
Minimálně by se ve správci zařízení objevilo nějaké neznámé nefunkční zařízení.
Aha, ano mas pravdu. V takom pripade to napoveda na to, ze to zariadenie nieje z nejakeho dovodu na zbernici. Napriklad je spalene a BIOS z neho nevie vycitat identifikator.
Ano, taky myslím. Jen mě zaráží ta absence položky OnBoard LAN, v nastavení BIOSu.
Boží vůle? Chce tě velký architekt ochránit před zlem, které skýtá internet?
Nestrkat během flešování hřebík do zásuvky Jinak asi nic
OK. Jestli to nepůjde, hoď tam takovou nějakou potvoru.
Dobrý den, nechal jsem si podle zdejšího návrhu postavit PC
Bohužel po jednom dni, co mi ten PC přišel, mi začala blbnout integrovaná síťová karta. Nejprvo to šlo kolem 2 Gb/s, pak to ale spadlo na 10 Mb/s. Po instalaci starších...
Poslední příspěvek
BIOS mám nejnovější 3631, ovladače síťové karty jsem také instaloval nejnovější. Uvažuji také, jestli se ta základní deska nemohla poškodit při vyndavání ztvrdlého pěnového polštářku, co Alza dává dovnitř PC, bylo třeba dost velké síly.
Dobrý den, mám tuto základní desku ASUS TUF GAMING B550-PLUS a potřebuji do ní dát síťovou kartu. Kterou z těchto dvou síťových karet tam dát, aby šla rychlostí 2,5 Gb/s. :
Zdravím páni poradci,
mám otázku: proč správně nabootované USB s Nortonem nb nenačte.
F9 a byla jsem na úvodě. Druhý nb skoro stejný HP 840 G2 ho načetl v pohodě. Vyzkoušela jsem Kasperského, pak ještě něco a NIC.
Ale při reinstalu OS se začala...
Poslední příspěvek
NB přeinstalovaný, stažený boot antivir co se přímo bez Rufuse uloží na USB a jede. Až restartuji, juknu.
je ale fakt že každý ten nb má jinou tu menu tabulku jak je BIOS atd. Tam ale nelezu, nerozumím tomu a kdysi dávno mě málem zabili, jak jsem u...
Stáhnul jsem si nejnovější ovladače grafiky a hry jedou v pořádku. Ale na pozadí po nějaké době Windows Update stáhne sám starší verzi a instaluje ji. Takže jsem dal pozastavit aktualizace na 5 týdnů a nainstaloval nejnovější ovladače grafiky (už...
Poslední příspěvek
Aby som upresnil: v prípade WU /ÁNO (Doporučené) - M$ prehľadáva svoj server a podľa VID identifikuje HW v PC. A narazí na grafiku. Tá má (napr.) identifikáciu PCI\VEN_10DE&DEV_1X91&SUBSYS_3X4117XX&REV_A1 (nedávam konkrétny VID - len príklad, X je...