Vyřešeno laborováním pokus omyl. Aktivován profil 17a, vypnutí a přepnutí některých defaultních voleb. Představa, že by něco podobného dělal běžný uživatel je z říše sci-fi. Podpora výrobců, prodejců a zejména ISP je opravdu triskní. Ponaučení pro příště.. než za něco zaplatím, dohodnout si všechny podmínky a služby i budoucí předem. Věřím, že by se tu uživila nějaká firma, která by podobné nastavení prováděla přes vzdálený přístup.
Dobrý den mám úplně do detailu ten samý problém se stejným internetem i routerem, mohl by jste mi prosím poslat vaše celé nastavení abych si to okopíroval.
Dostal jsem se do té samé situace. Vzhledem k tomu, že technik z O2 mi tvrdil, že musím mít modem VDSL3 a ať si tedy hned koupím jejich SmartBox, nevěřil jsem mu a zajímalo mě, kde je opravdu zakopaný pes, napsal jsem rovnou do CETINu. Zde je celé jejich vyjádření:
,,Na rychlost až 100Mbit/s stačí VDSL2 modem, ale je třeba aby podporoval RTX. Do 26.3. jste měl synchronizaci na 56Mbit/s a přitom parametry byly velmi dobré, měl by jet výše. Pak jste si RTX v modemu nejspíše zapnul (modem se neměnil, takže asi tomu tak nejspíš bylo) a synchronizace se chytala na 105Mbit/s. Je tam nějaká chybovost od toho navýšení, dle mého to navýšení plně nezvládá modem, možná by bylo dobré trochu snížit rychlost na 80Mbit, pokud byste zaznamenával větší chyby, ale zatím to není zase tak hrozné."
Tím RTX mají na mysli retransmisi, tedy konkrétně G.INP (G.998.4), které tedy musí být pro správnou funkčnost zapnuto - povoleno.
Tuto problematiku jsem řešil s O2 a CETINem, pročítal domácí i zahraniční články a diskuze a dle mého názoru je v současnosti toto to správné nastavení pro 100/10 Mbit/s od O2 na síti od CETINu (ale nejsem žádný odborník, takže mě neberte za slovo):
Common Settings
Modulace DSL: VDSL2
Režim dodatku: ANNEX B
Country/ISP - Specific Setting: Zakázat
Dynamic Line Adjustemnt (DLA): Povolit (možno volit i jinak)
Hladké přizpůsobení rychlosti: Povolit (možno volit i jinak)
Sdílení PVC: Zakázat
G.INP (G.998.4): Povolit
ADSL Settings - mělo by být jedno co tam je, jedná se o nastavení ADSL a né VDSL
VDSL Settings
VDSL Profile: 30a multi mode (Je zpětně kompatibilní i s 17a, který aktuálně pro rychlosti do 100/10 Mbit/s používá CETIN. Přímo profil 30a CETIN nepoužívá, pro rychlejší rychlosti používá už pak rovnou profil 35b - to tento modem už však neumí)
Nastavení stability: To je individuální, 2dB je maximální výkon a naopak vyšší hodnoty dB zajištují vyšší stabilitu připojení.
Rx AGC GAIN Adjustment: Stable (možno volit i jinak)
UPBO - Upstream Power Back Off: Povolit (možno volit i jinak)
ESNP - Enhanced Sudden Noise Protection: Stable (možno volit i jinak)
Bitswap: Povolit
G.vector (G.993.5): Povolit
Non-standard G.vector (G.993.5): Zakázat
Doporučuji pak případně ještě obvolat O2 i CETIN, aby zkontrolovali, že z jejich strany je vše správně a natvrdo nastaveno.
Doufám, že tímto pomůžu i dalším lidem a ušetřím vám nervy, starosti a hlavně tu tragickou komunikaci s O2 "techniky".
Ahoj nemohu tento modem nastavit pro O2 adsl pripojeni. Nemohl by nekdo kdo ma tento modem pomoci? Treba screenshoty jak nastavit? Zkousel jsem nastavit dle tech ktere tu jsou a modem stejne nejede
Pokud jde o adsl, pak by měla fungovat automatika.
Restartuj asus do továrního nastavení, připoj linku, připoj pc kabelem a spusť automatické nastavení. Router by si měl připojení najít sám.
ASUS ProArt LC 360: Prémiové vodní chlazení pro náročné profesionály
1.jpg
Jeden z nejznámějších výrobců komponent pro PC vydal novou řadu vodních chladičů pod značkou svou značkou ProArt. Obstojí vodní chlazení bez RGB proti jednomu z...
Poslední příspěvek
Chybejici podpora pro Theradripper a Xeon - existuje chladic, ktery ji ma? Tyto procesory maji podstatne
vetsi plochu heatspreaderu, tedy samotny blok musi byt vetsi, nez u beznych desktopovych procesoru.
Pokud to ma byt nevyhoda, ocekaval bych...
Potřeboval bych posunout obrazovku na notebooku ASUSS Vivobook s Win 11 o pár mm na levou stranu. Vytáčí mě, že když najedu myší uplně do pravé strany, musím se pořád vracet o kousíček zpět.
Projel jsem nastavení obrazovky, nastavení...
Poslední příspěvek
Tohle neni softwarovy problem. Proste je displej osazeny mimo stred ramecku.
Skutecne reseni viz vyse.
Jsi si jistý? Píše že když najede myší k okraji PŘEJEDE bar na posouvání a musí se myší vrátit. Kdyby to byl HW problém a jen neviděl sloupec...
*Název - ASUS TUF Gaming AMD Radeon RX 7800 XT OC
*Stav - použita, jako nová, netaktovaná, používaná na defaultních hodnotách
*Balení - nemám originál krabici, kterou jsem musel vyhodit z důvodu stěhování, abych ušetřil místo v bytě :(
*Koupeno -...
Mám základní desku ASUS TUF GAMING B550-PLUS. Do teď jsem měl 2x 8GB RAM ve slotech A2/B2. Teď jsem koupil další 2x 8GB, ale jiný výrobce (takt a časování stejné). Nějak nevím jak vlastně mám ty...
Poslední příspěvek
Samotné jsem je nezkoušel. Jinak jako, že budou fungovat na 2400 MHz je sice pěkné, ale to pak znamená ve hrách drastický úbytek výkonu a to nechci.