Používám aplikaci, která komunikuje jako klient se servery rozmístěnými ve světě v protokolu UDP (port 8014). Nemohu ale přimět USB modem Vodafone ke komunikaci z neznámého důvodu (ani v síti 3G). Sice dojde ke spojení se vzdáleným serverem, na modemu vidím, jakoby tam probíhala výměna paketů, ale já neslyším nic. Přitom to běží dobře přes internet v kabelovce UPC, kde jsem připojen přes kabelový modem a router. Tam jsem sice musel nastavit pevnou IP adresu svého PC, připojit se k routeru a nastavit na něm směrování portu a také vypnout firewall AV programu, ale od té doby to běží bez problému. Jen ten USB modem mlčí. Možná bych měl hledat příčinu v nějakém omezení u Vodafonu? Na modem jsem odkázán na odlehlém místě, kde jiné připojení k internetu nemám. Díky za případnou odpověď ............... Karel
Taky mám mobilní připojení od Vodafone, někdy se rozhodne, že půjde jenom na USB 2.0 a naopak. Často taky musím ten program ukončit přes správce úloh, vyndat a zandat modem (případně změnit USB dírku) a pak to nějak funguje. Jsi vůbec v dosahu sítě?
Taky mi to podělává notebook, když to neukončím a dám režim spánku tak mi spadne Win :(.
v krátké době můj další dotaz, ale v tomto si absolutně nevím rady. Rodiče by chtěli modem na simkartu od Vodafonu na chatu, samozřejmě koupili nějaký modem, koukal jsem na vodafone a zrovna tento není ofico podporován (
Pořídili tento...
Poslední příspěvek
Dobře díky, mě šlo jen o to, zda ten internet pojede :-) :thumbup:
Během léta mi budou měnit vedení internetu na optiku. Na dotaz mi bylo řečeno, že na 1GBit připojení bude stačit stávající pronajatý modem TP Link Archer 6 (V2). Technicky tedy problém není, ani nepotřebuji další funkce, ale zařízení má poslední...
Poslední příspěvek
No a já ti doporučím Turris Omnia - trvalé aktualizace, dynamický firewall. SFP modul
Provozuji ho od 2016 a firmware m á stále aktuální :-) !!! Akorát je dražší.
zkoušel jsem propojit TV Samsung model: UE22F5400AW s notebookem Lenovo Yoga Slim 7i a při použití HDMI-HDMI kabelu a redukce HDMI/USB-C se mi to nepodařilo.
Proto bych se chtěl zeptat, zda stačí obyčejná redukce (např. GoGEN USB-C /...
Stáhl jsem aktuální Deployment Tool, vytvořil xml viz níže, a chci nainstalovat Microsoft Office 2021 Professional Plus z tohto souboru: ProPlus2021Retail.img
A po spuštění to dává chybu viz obrázek.
Na netu jsem našel, že update channel...
Poslední příspěvek
Spustím aktivaci Office po internetu - viz první obrázek, a přibližně po jedné sekundě to ukáže chybu - viz druhý obrázek. A internet funguje na PC. To by tedy neměl být můj server.
instaloval jsem do auta tento Bluetooth modul a používám Galaxy S10e s Android 12.
Bluetooth spojení se však chová zvláštně.
Telefon mám spárovaný a pokud přijdu do auta se zapnutým Bluetooth na telefonu a až pak otočím klíčkem a tím zapnu...