Vybírám wifi router

Routery, modemy, Wifi AP, switche, kabely, konektory…

Moderátoři: Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
Screpheep
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Vybírám wifi router

Příspěvek od Screpheep »

Zdravim, vím že podobných topiců je tu dost, ale potřebuju si být jistý. Vybírám wifi router do RD, na síť se budou připojovat ntb (win XP, Win7) a mobily (Android, WM). Jde mi o to jestli signál projde betonovým stropem s pár železama i do druhého patra v dostatečné síle a jestli by se dal signál chytat i na zahradě (stačí pár metrů od domu). Jaký router vybrat? Cena čím míň tím líp ale zase nejsem tak bohatý abych si kupoval levné věci...
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Re: Vybírám wifi router

Příspěvek od Žbeky »

Cenu uveď konkrétně. Pro jednoho moc může být akurátní pro druhého. Jak velký půdorys má asi ten dům? Router bude uprostřed domu nebo na jeho okraji?
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Tomina
Level 5.5
Level 5.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Tomina »

Po neblahých zkušenostech s třemi Linksysy jsem zainvestoval a šel do tohoto. Minulý router mi neuvěřitelně zpomaloval internet, mám kolem 80 mega a s Linksys jsem se nedostal nad 40. Nyní jsem spokojen, připojuji 4 počítače, dva mobily s Androidem a paráda. Ta říkanka, že nejsem tak bohatý, abych mohl kupovat levné routery tu orpavdu sedí. Navíc má Gigové porty a USB pro sdílení externího disku..chrochtám si blahem.. :lol:

Jen podotýkám, že je to čistě můj názor založený na určitých zkušenostech, samozřejmě s ním lze nesouhlasit.. :-)
Screpheep
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Screpheep »

Díky za rady, cena tak těch 1000 +/- 500, jinak potřebuju aby byl signál v přízemí v jedné místnosti (50m,2) a v druhém patře 2 místnosti které jsou přesně nad tou místností z přízemí (tzn taky 50m^2). Umístění routeru by bylo asi v té spodní místnosti.
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Žbeky »

Potom ten co doporučil Tomina bude ideální
V SZ řeším jen záležitosti týkající se fóra. Na prosby a žádosti o technickou podporu nereaguji. Díky za pochopení.

HiJackThis + návod - HW Monitor - Jak označit příspěvek za vyřešený - Pravidla fóra
Screpheep
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Screpheep »

Tak ještě poslední ujištění, budu mít nejspíš internet od téhle firmy: http://www.eurosignal.cz/internet/zpuso ... logie-wifi nejlíp vypadá wifi 5 Ghz, znamená to že budu mít na střeše jakousi anténu a z ní povede normální síťák kterej strčim do již zmíněného routeru a ten bude vysílat mojí domácí wifinu?
Žbeky
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od Žbeky »

Jo. Na střeše asi bude mikrotik napájený přes POE a ty si to jen svedeš do routeru

Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • Wifi Router do bytu
    od desperado007 » » v Sítě - hardware
    21 Odpovědi
    15285 Zobrazení
    Poslední příspěvek od petr22
  • Jaký nový router
    od Riviera kid » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC