Ahoj,
tak už mám novou anténu s rychlejším připojením. Nyní tedy k samotnému připojení. Vidím 2 optimální varianty.
Technik mi potvrdil, že anténa by měla fungovat jako router (pouze však desítkovém rozsahu).
Jaká z variant je podle vás lepší?
1. Na půdě nahradím základní PoE za PoE switch s tím, že z něho půjde kabel do spodního patra, kde je router a stolní PC připojím přímo přes PoE switch z antény (vyvrtám díru pro kabel skrz strop).
- - Nevím, zda tam mám očekávat nějaké problémy, když to nepůjde přes můj router nebo nikoliv.
2. Na půdě nechám základní PoE a do něho připojím router z kterého mi půjde kabel do spodního patra kde bych dal AP a z routeru (z půdy) kabel do stolního PC (vyvrtám díru pro kabel skrz strop) a tím pádem bych měl vše pod kontrolou a pod jedním router.
- - pokud bych dával AP, nějaké doporučení k routeru Asus RT-AC66U? Případně tento starší router nastavit jako AP a koupit nový?
Pro info.. Rychlost se mi aktuálně pohybuje cca. 100/100Mb/s a AP/router ve spodním patře bude pokrývat i terasu a část zahrady.
Díky moc za nápady a reakce.