Zdravím. Mám tady tiskárnu HP LaserJet 4 (vč. LAN modulu - HP Jetdirect 400N). Připojil jsem ji k routeru (TP-LINK TL-R402), normálně do jedné ze zdířek LAN. Signalizační LEDky svítí, ale nemůžu se na tiskárnu dostat. Něco jsem našel tady : http://www.ac.artisanconsultants.com/ft ... 531_CZ.PDF Podle mě by tiskárna měla být nastavena tak, aby získala IP adresu z routeru (přes DHCP). V menu tiskárny se dá nastavit akorát IP adresa tiskárny, ale DHCP jsem tam nikde nenašel. Prosím o radu.
Na PC mám nastaveno: získat IP adresu automaticky z DHCP (přidělí ji router). Většinou je to: 192.168.1.100 . Zkoušel jsem na routeru vypnout DHCP, pak jsem na obou počítačích nastavil IP adresy ručně. Ping z jednoho PC na druhý fungoval, ale na internet se dostat nepodařilo. V menu tiskárny se dají nastavit 4 nějaké adresy: 1) IP adresa, SM (asi subnet mask-maska podsítě), LG (? gateway), GW (?). Takže jak na to? vypnout na routeru DHCP a přiřadit adresy ručně? Když jsem to zkoušel, internet chvíli fungoval, ale pak to spadlo a vrátil jsem to zpět na DHCP. Ještě musím vyzkoušet, jestli to aspoň takhle najde tu tiskárnu.
Tak jsem vypnul na routeru DHCP. Počítače jsem nastavil ručně: IP: 192.168.1.100 (101); maska podsítě: 255.255.255.0; výchozí brána: 192.168.1.1; DNS: 192.168.1.1 Na tiskárně jsem nastavil: IP: 192.168.1.102; maska: 255.255.255.0; GW(výchozí brána): 192.168.1.1 Ping na tiskárnu funguje, když jsem zadal v prohlížeči IP tiskárny, vyjela stránka s nastavením. Problém s instalací tiskárny: Přes ovládací panely->přidat tiskárnu->síťové tiskárny to nešlo. Tak jsem stáhl nějaký program HP Internet printer connection. Zadal jsem tam IP adresu a typ tiskárny a něco to vytvořilo. Tiskárna v ovládacích panelech přibyla, ale nechce tisknout - stále ukazuje off-line. Na obrázku je to, co mi ten program od HP vytvořil.
Dneska jsem si všiml, že po zapnutí tiskárny se v ovládacích panelech ukázalo, že je připravená. Ale když jsem něco poslal na tiskárnu, přepnula se na off-line (i když ve skutečnosti byla pořád aktivní - nakonec jsem to vytiskl přes LPT). Nevíte někdo, co je špatně nastavené? Mě už nic nenapadá.
Mam podobny problem, a kdyby nekdo mel radu, byl bych mu moc vdecny... Na WXP nemam problem. Tiskarnu pripojim do rout/switche a nastavim ji pevnou IP atd (v Pc nastavim stejnou pocatecni cast IP a v pridani tiskarny dam pridat tiskarnu pomoci IP a vyreseno) Tiskarna byla premistena do prostor, kde top hi PC utahnou Win 98 (lepsi se kupovat nebudou) a W98 neoplyva moznosti pripojit tiskarnu pomoci IP. Instalace pomoci LPT1 zahadnym zpusobem kolabuje, tiskarna se nainstaluje ale naprosto nekomunikuje s pc. Data poslana k tisku hlasi ze byla vytistena, ale tiskarna je ve stavu Online/ready ale nic netiskne,ani zkusebni stranku. jedna se o model HP LaserJet 4M Plus. Nejsnazsi by pro me bylo nejakym zpusobem ji nakonfigurovat na jeden PC pres ktery by byla sdilena, ale nemam vubec poneti jak na W98 nainstalovat tiskarnu pomoci IP. Dekuji za pomoc
Hledám nějakého servisního technika, který by mě opravil dva kusy tiskáren HP Color LaserJet 5M- jedná se o první barevnou laserovou tiskárnu od firmy HP z roku 1996. Servisní manuál mám k tiskárně.
Mám dvě a jednu rozmontovanou na náhradní díly,...
Budu muset na nové adrese zřídit nové připojení k internetu a bohužel tam zatím není optické připojení. Chtěl bych tedy požádat o pomoc s výběrem, protože v tom nejsem tak moc zkušený.
1. Možnost připojení od T-Mobile technologií DSL o...
Poslední příspěvek
Tak pokud je to určitě gigabit, tak by nemusel být špatný. Popis jednou uvádí gigabit a jednou jenom 100, tak nevím.
Dokázal by jsi mi poradit i jaký kabel použít? :-)
MÁM 3HDD (SSD, kde mám OS a 2 HDD NTFS)
hdds.jpg
Vzhledem k tomu, že nemám místo ve skříni na další velký 3.5 disk jsem nucen jeden disk odpojit, to je ale jedno.
Problém je, že když jeden disk odpojím a připojím ten novej (viz....
Poslední příspěvek
Asi to vzdávám, protože mi asi neumíte pomoct, nebo spíš nechápete můj problém.
Kdo to tu nechápe seš ty, tak to prosím neházej na jiné.
Posledních několik dnů řeším problém s připojením.
Komunikační programy jako Telegram, WhatsApp nebo Discord fungují, ale Chrome, Edge a TradingView mají problém a nenacitaji se nebo děsně pomalu.
Řeším zajímavý problém: na notebooku kdykoliv připojím sluchátka, tak dokud nezměním ve Windows na slideru hlasitost, tak nejdou slyšet. Je jedno, jestli je mám nastaveny jako sluchátka nebo reproduktory. Pokud vytáhnu jack a znovu...