Ahoj,
rozhodl jsem se poohlédnout po grafické kartě z bazaru.
Konkrétně se mi jedná o 3060 Ti, na bazarech se pohybují ceny od 7-8 tis. Kč.
Přijde vám to jako dobrá cena? Většina karet se tam pohybuje okolo 1 roku používání.
Je dobré vyhnout se kartám, na kterých se těžilo krypto?
Nějaké tipy, na co se např. prodejce zeptat před koupí?
Díky za rady.
Koupě GPU z bazaru
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Re: Koupě GPU z bazaru
za mě určitě, avšak si myslím že takoví lidé ti to napříč nepřiznají, nevím jestli se to dá nějak zjistit ..MaslovejCroisant píše:
Proč by ses tomu určitě vyhnul?
MaslovejCroisant>> Ono už se to tu řešilo xkrát, dá se vyhledat a co člověk to názor. Po nějakým "pařmenovi" může být GPU v horším stavu než po těžbě.
MaslovejCroisant>> Ono už se to tu řešilo xkrát, dá se vyhledat a co člověk to názor. Po nějakým "pařmenovi" může být GPU v horším stavu než po těžbě.
Člověk se pořád učí.
Naopak, ty chces kartu pouzivanou k tezeni.
Tezeni opotrebovava pajene spoje mnohem mene, nez hrani.
Tezeni opotrebovava pajene spoje mnohem mene, nez hrani.
Pokud na nich netěžilo hovado tak ty karty jsou vlepsim stavu jak herní. Sám jsem koupil 6800 za 9k a je jak nova,jetse polepená folii. Kamarád předevčírem koupil 3070 za 7K, prodejce mu kartu nainstaloval a před ním otestoval.
Ryzen 5800x(XPG Levante), B550 mag tomahawk, 2x16GB Fury Renegade 3600Mhz CL16, Asus TUF RX6800, Kingston A2000 500GB+1TB, XPG CORE REACTOR 850w
-
stranger0569
- nováček
Dejte is pozor na podvodné nabídky ať vám místo grafiky nedorazí kámen. Já mám dobrou zkušenost na aukru, kde je aspoň nějaká ochrana a evidovaná historie prodejce. Kupoval jsem v roce 2018 zánovní MSI GTX 1070 gaming za 8725 Kč a dodnes šlape výborně.
Windows 10 64bit, Základní deska: ASUS ROG STRIX B450-F GAMING , CPU: AMD Ryzen 7 5700x, Grafická karta: Gigabyte RX 6800, Ram: Crucial Ballistix Sport LT Grey 16GB (2x8GB) DDR4 3200, Zdroj: Seasonic Focus Plus Gold - 650W
Rozhodně je to inzerát od inzerátu, nejlépe na aukru, ale i Bazoš se dá pokud si dojedeš pro kartu osobně, nebo máš nějaké jiné záruky. Z druhé ruky koupě je finančně výhodná a šel bych rozhodně i po těch se zárukou.MaslovejCroisant píše:Ahoj,
rozhodl jsem se poohlédnout po grafické kartě z bazaru.
Konkrétně se mi jedná o 3060 Ti, na bazarech se pohybují ceny od 7-8 tis. Kč.
Přijde vám to jako dobrá cena? Většina karet se tam pohybuje okolo 1 roku používání.
Nějaké tipy, na co se např. prodejce zeptat před koupí?
Díky za rady.
Těžebních bych se nebál i když tam zas jedou ventilátory nonstop, ale při rozumnejch teplotách a pokud by začal ventilátor chrastit, tak výměnu na záruku.
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek