Najvhodnejší chladič
Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team
Najvhodnejší chladič
aky je najvhodnejší chladič Pre CPU R 7 2700 pripadne R 7 2700X do pc na strih videa
Re: Najvhodnejší chladič
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
záleží jak moc velký ticho vyžaduješ - pokud hluk nevadí, posloužej i přibalený a nic navíc tě to nestojí...
Doporučil bych Freezer 34, hluk i teploty budou fajn, jestli koukáš na hluk více, klidně k němu dokup ještě 1x P12 PWM, pak lze oba ventilátory provozovat na nižší otáčky.
Tak tak, Freezer 34...
@Donald64 - ty jako myslis dokoupit druhy ventilator P12 PWM a uchytit ho tema planzetama, ktere jsou v baleni navic na opacnou cast chladice a udelat si z toho takovy "DUO"? Vim, ze ten ventilator je na to pripravenej co je u chladice, jen jsem si rikal, zdali to bude mt nejaky vliv
P.S. Nasadil jsi mi brouka do hlavy o koupe druheho ventilatoru :)
@Donald64 - ty jako myslis dokoupit druhy ventilator P12 PWM a uchytit ho tema planzetama, ktere jsou v baleni navic na opacnou cast chladice a udelat si z toho takovy "DUO"? Vim, ze ten ventilator je na to pripravenej co je u chladice, jen jsem si rikal, zdali to bude mt nejaky vliv
P.S. Nasadil jsi mi brouka do hlavy o koupe druheho ventilatoru :)
Já jsem na ten Freezer 34 u R5 3600 dal 1x Noctua NF-P12 redux-1700 PWM a naprosto OK. Teploty při testech v plné zátěži do 60° a kolem 1100 otáček. I v základu to bylo OK, ale Noctua ležela doma tak říkám proč ho tam nedat...
S Noctuou D15, coz je chladic jak krava je na Ryzenu 3600 v plne zatezi 71 stupnu.
Je nemozne aby s takovym prditkem jako Freezer 34 bylo o 10 stupnu mene, leda se
soucasnym snizenim napeti.
Osobne mam vsude tu Noctuu D15 a je ticho i v plne zatezi.
Je nemozne aby s takovym prditkem jako Freezer 34 bylo o 10 stupnu mene, leda se
Druhej je k hovnu, nic tím nedosáhneš.
Druhej má trochu význam u širší věže jako je třeba Ninja 5, nebo kde jsou dvě věže jako Noctua NH-D15
Druhej má trochu význam u širší věže jako je třeba Ninja 5, nebo kde jsou dvě věže jako Noctua NH-D15
MB: ASUS PRIME Z370-A; CPU: Intel Core i7-8700K + Noctua NH-D15; RAM: Crucial Ballistix 32GB DDR4 3600MHz CL16; VGA: ASUS GeForce RTX 3070 Noctua OC Edition; SSD: Samsung SSD 970 PRO 512GB + Samsung SSD 960 EVO 250GB + Samsung SSD 860 EVO 4TB; PSU: Seasonic FOCUS Plus 750 Platinum; CASE: Fractal Design Define R5; LCD: Dell AW3418DW Alienware; KEYBOARD: Logitech G910; MOUSE: Logitech G502 Hero; HEADPHONES: Logitech G635
Píšu jak to je a to ho mám přetaktovanej. Airflow 2x vpředu 140mm fan, nahoře vzadu také 140mm a vzadu klasika 120mm fan. Teplota CPU jak jsem psal, GPU do 70° a čipset do 80°. Pravda je, že mám Airflow fan nastavený trochu víc, takže je to takovej vysavač když to jede naplno, ale je to tak!petr22 píše:S Noctuou D15, coz je chladic jak krava je na Ryzenu 3600 v plne zatezi 71 stupnu.
Edit? wono jenom přepastování Cooler Master Master Gel Maker oproti původní udělalo cca. -7°.
Naposledy upravil(a) amirinda dne 01 zář 2020 21:05, celkem upraveno 1 x.
To neni technicky mozne, podle vsech testu by mel mit s tim Freezerem 75-80 stupnu v plne zatezi.
Coz by odpovidalo 71 stupnu s tou obri Noctuou za 2400 Kc.
Je ta plna zatez skutecne boost vsech jader soucasne na maximalni frekvenci ? Treba v Prime 95 ?
Protoze toto je rendering videa, 100% zatez vsech jader po dobu desitek hodin, tedy to co pozaduje
i tazatel.
Ventilatory na minimum (ticho v mistnosti) = 71 stupnu
Ventilatory na plny kotel (rev jak letadlo) = 67 stupnu
Coz by odpovidalo 71 stupnu s tou obri Noctuou za 2400 Kc.
Je ta plna zatez skutecne boost vsech jader soucasne na maximalni frekvenci ? Treba v Prime 95 ?
Protoze toto je rendering videa, 100% zatez vsech jader po dobu desitek hodin, tedy to co pozaduje
i tazatel.
Ventilatory na minimum (ticho v mistnosti) = 71 stupnu
Ventilatory na plny kotel (rev jak letadlo) = 67 stupnu
Naposledy upravil(a) petr22 dne 01 zář 2020 21:08, celkem upraveno 2 x.
Ano je to tak, teď koukám na film, ale pak ti klidně hodím nějakej screen ze zátěžového testu.
@Eldenroot - Jasně, že bude mít druhý ventilátor vliv, čím vyšší je průtok vzduchu mezi žebry chladiče, tím lépe dochází k předávání tepla do okolí. Přidáním druhého ventilátoru tak dosáhneš buď tiššího chodu při stejných teplotách, anebo vyššího chladícího výkonu.
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 9 Odpovědi
- 7024 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od Martab