1.) Mohu vzít tyto 2 SSD? Vidí na nich někdo něco špatného, chlípného, odpudivého...? 2.) Jaké mají SSD dosahovat maximálních teplot? 3.) Jaká je jich průměrná životnost? 4.) Jak se má správně SSD defragmentovat?
...Povídejte...
Raději se 3x zeptej, než provedeš něco, čeho bys pak mohl litovat.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
Jsem tu, pokud nemůžu spát, a pokud nemůžu spát, tak je něco špatně.
Rewqa: No právě... Proto se také ptám Rewqo. Někde zaslechl, že existují pro SSD nějaké speciální programy/utility, které to umí defragmentovat bez jakékoliv újmy na SSD.
Je lepší to opravit přes TeamViewer a do fóra pak napsat konečné řešení problému, než trávit drahocenný čas radou, kterou méně znalý člověk může pojmout jinak, než byla samotným tvůrcem myšlena.
1. Podle popisu je to SSD slušně rychlý a MLC paměti by měli vydržet déle než klasický TLC. 2. Já mam u svého Samsungu 840 EVO cca do 40C. Do 60C bych to ještě neřešil, ale tady si nejsem uplně jistej. 3. Životnosti bych se po tomhle testu fakt nebál: http://techreport.com/review/25559/the- ... 0tb-update Vydrží s přehledem několik let i když na něj zapisuješ hodně dat. 4. Na SSD se ukládaj data uplně jinak než na HDD, žádnej disk tam neni, všechno se to ukládá elektronicky jako na flash paměť. Defragmentace není potřebná.
GPU: MSI R9 290 Gaming 4GB CPU: Intel Core i5-4570 RAM: Kingston HyperX Fury Black 8GB DDR3 1600MHz MB: MSI B85-G43 - Intel B85 SSD: Samsung SSD 840 EVO 120GB HDD: Samsung HD103SI 1TB PSU: Zalman ZM600-LX 600W Case: Zalman Z1 Black OS: Windows 7 Professional x64
Martin63 píše:Někde zaslechl, že existují pro SSD nějaké speciální programy/utility, které to umí defragmentovat bez jakékoliv újmy na SSD.
Nejde o defragmentaci, ale o TRIM (ci garbage collection) a ten novejsi OS provadeji automaticky. V pripade nouze nejvyssi muzes pomoci Secure Erase disk 'obcerstvit' trochu vic.
To je další věc - jak je to s tím TRIMem? Podle všeho, tak některé SSD ho mají a jiné ho zase nemají... 1.) Čili, jak můžeš tvrdit, že to třeba Windows 7 provádí automaticky, když vlastně nemá, co by prováděl, pokud to daný SSD nepodporuje? 2.) Budu muset ve Windows 7 ručně defragmentaci, nebo to ten systém už ví sám od sebe, že nemá provádět defragmentaci na pozadí? 3.) Má tento SSD funkci TRIM? http://www.alza.cz/crucial-mx100-512gb-d1634925.htm
Díky za odpověď.
1) Takova SSD uz mi delaji spolecnost v nebi 2) Mel by poznat pri nove ciste instalaci (ci migraci prisl. nastrojem), da se snadno overit 3) Bezpochyby ma, bere se to uz jako samozrejmost a nikde se to neuvadi
Tak jsem tu defragmentaci vypnul ručně. Je to tak podle screenu dobře?
Přílohy
Jo-je to podle obrázku dobře.Ono totiž defregmentace u SSD nemá smysl.To není jako u klasického disku,kde jsou data různě přeházená a hlavička disku musí neustále kmitat a hledat.U SSD jsou data umístěna stejně jako v operační paměti a přístup k nim je okamžitý.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x