Dobrý den, Chtěl bych si koupit procesor Intel Core i5-4670K. Procesor jsem si vybral podle výsledků testů na extraHardware.cz. Jsem naprostý začátečník v počítačích a když jsem o tom hledal více informací tak jsem narazil na otázky jakou grafikou bych si měl k tomu pořídit. Tak bych se chtěl zeptat zda mi stačí nVidia GeForce GTX 650Ti. Zajímal by mě váš názor a případně nějaké vysvětlení proč je tato grafika špatná tak nějak abych to pochopil Našel jsem podobný článek akorát v angličtině ale i po přeložení mi stále nedochází co myslí slovem "bottleneck" = http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... x-650.html. A zde se taky baví o podobném problému = http://www.tomshardware.co.uk/answers/i ... x-650.html
Tohle je má současná sestava, chtěl bych si k tomu procesoru koupit i Základní desku a 16GB RAM tak pokud by jste mi pomohli s výběrem byl bych moc vděčný, případně i s dalšími věcmi pokud bych ještě něco potřeboval. Děkuji
Tak především máš starou desku - socket 775, DDR2 RAMky, takže s tím nic už neuděláš.
Jak píše Oxxid, dej finanční limit a požadavky (hry, kancelář, render videa) a nech si sestavit nový PC.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
A taky napiš co máš za zdroj a celou sestavu, možná se bude dát něco použít. Ale i5-4670K se nevyplatí ani se znalostí taktování ani bez. Pokud nebudeš taktovat je výhodnější vzít i5-4460 a pokud by se taktovalo, tak i5-4690K. A grafika už je opravdu slabší na na hry moc výkonu nenabízí...
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
Takže komplet nová bedna za 20K, OK, má to bát i s OS nebo bez?
i5-3350P/P8B75-M LX/Kingston DDR3 8GB/GV-N960IXOC/SS-500ET/Seagate VS35.6/Transcend SSD370-128GB/Samsung BX2250 + Dell 1909W
ThinkPad X230 - i7-3520M + Kingston Savage SSD „Neexistuje důvod, proč by kdokoli chtěl mít doma něco jako počítač"(Ken Olsen)
To Edmyon: Nevím na co brát Z87 desku, když nebude taktovat. Ty case co jsi nahodil jsou kvalitní, ale na PC za 20K dost drahé a musí se kvůli nim ubírat na výkonu, to samé platí pro ty zdroje, jsou kvalitní a dobré, ale na sestavu za 20K jsou příliš drahé a zas tolik toho navíc nepřinášejí. GTX760 bych nebral, je dražší než R9 280 a o malý kousek slabší, akorát má lepší efektivitu, ale taky tam není nějak extra propastný rozdíl. A chtěl sestavu za 20K, né za 22K (s OS za nějakých 25K) a taktovat očividně nebude, sice je to z dnešním SW jednoduché, ale zbytečně si připlácí za možnost OC a nemá z toho žádný užitek, výkon se trochu zvýší, ale nevyrovná se to vloženým nákladům... A co se týče SSD, tak Crucial MX100 je dobrý SSD, ale zase narážíme na finanční limit, do kterého se 256GB verze nevejde (a je i celkem zbytečná) a 128GB verze dosahuje prakticky stejných výsledků jako ověřená M500, takže tam je celkem jedno, který se zvolí.
Přečti si dobře Pravidla Fóra, pořádně si pročti vlákno a uvědom si, že Ti, kteří radí se složením PC, jsou dlouholetí a zkušení účastníci fóra, zpravidla členové HW týmu. Takže promiň, ale Tvým návrhem se bude málokdo zabývat vzhledem k tomu, že nemáš ověřitelné zkušenosti a Tvůj návrh je v rozporu s tím, co by navrhla většina HW týmu. Doporučuji Ti sledovat co se na fóru děje, popř. připomínkovat a postupně se snažit a skládání vlastních sestav podle požadavku tazatele. Jen tak se tady někam dostaneš.
Trvalý BAN za trolling a dlouhodobé nerespektování pravidel fóra, duplicitní účty tohoto uživatele: satam, peyrac10, wattmetr, gracia (vydávání se za ženu), jamesbond, jamesbond1...
Ahoj chci si koupit novou case. Stávající má špatný Airflow a díky tomu se mě přehřeje grafika a sekne se PC.
tahle se mě líbí a vypadá, že má dobrý Airflow. Jinak bedna okolo 3000.
Děkuji za rady.
Poslední příspěvek
Před koupí si ale prověř zda se ti tam vodník vleze....ale skříň je to relativně velká.
Ahoj budu si pořizovat nový mobil a uvažuji o Samsung A56 co má vyjít. Nebo Za tu cenu se dá sehnat něco lepšího? Měl by stát 12 000. Jde mě o software podporu, že bude mít 6let aktualizace a o Foťák.
Děkuji za odpověď.
Poslední příspěvek
Ak chces tocit videa v 4K/60fps, tak ani A55 ani A56 to neda, cize FE, ktore vie tocit aj 8K/30fps alebo S24 ( pre mna maly display )
Ahoj doposud využívám internet který mě vede od antény kabelem, ale kabel se pořád skřípá někde pod podlahou co mě vede a nejde pak po nějakým čase internet. Chtěl bych to teda řešit Mesh systémem. Mám vybraný tento Hlavně mě jde o to, že mám 360...
Poslední příspěvek
V místnosti kam vede anténa mám router a od něho vede kabel Ob dvě místnosti k dalšímu routeru a od něj se to rozvádí do 4 PC z toho jeden je na Wi-Fi. Barák mám do L s tím že první router je na hoře L a druhý dole na L. Pokud budu tahat kabel po...
Dobrý den,
aktuálně jsem prodal playstaion 5 a chci přesedlat na herní počítač.
Mám limit - 20.000kč - čistě jen pc, monitor atd... mám.
Poradíte prosím, co za tuhle cenovku bude nejvýhodnější? Nechci koupit blbost.
Poslední příspěvek
Založ si vlastní téma. Na zmiňovaný monitor by to chtělo na PC připlatit a vzít grafiku 9070/XT nebo 5070 Ti. V tom rozlišení si na levnějších grafikách na vysoký detaily moc nezahraješ.