AMD měla problémy s ovladači dycky a je k pláči že se za ty roky nikam neposunuli. U nvidie neřešíš nic, vždy jede vše jak má. U amd se u každé hry modlíš jestli pojede a jak a jestli kvůli toho nebudeš muset změnit nastavení atomových hodin na mezinárodní vesmírné stanici.
Nedivím se, že u lidí, kteří se v pc hrabou 20 hodin denně vyhrála 5700, protože když se v ní pořádně prohrabeš, zkusíš tunu biosů, nastavení, tak ti možná pojede super, bohužel ne každý má čas se vrtat ve svém pc a chce prostě sednout a hrát.
Ale já vlastně zapomněl, jak zněl jeden dokonalý koment z youtube, který to krásně vystihuje a který už jsem tu dával "99,9% uživatelů grafických karet neví, co je to přetaktování. 100% uživatelů AMD grafik však ví, co je to flash biosu", asi tak.
Naposledy upravil(a) Azmir dne 03 čer 2020 22:47, celkem upraveno 1 x.
"U nvidie neřešíš nic, vždy jede vše jak má."
Jo jasně, to jejich fórum mluví za vše.
Tuna BIOSů - tak u své mám na výběr přesně 1 a ten taky používám, asi nějaká chyba v matrixu.
Naposledy upravil(a) Michael850 dne 03 čer 2020 22:52, celkem upraveno 2 x.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Myslím si, že ten hluk není takový problém, jak říkám budu na tom jen hrát a budu mít nějaký sluchátka přes uši, takže mě to fakt štvát nebude a do těch 40 dB je to myslím v pohodě
''Nelegálními se věci stávají tehdy, jakmile se stanou populární''
-Kim Dotcom
To si už musíš rozlousknout sám čemu budeš víc důvěřovat a jakou grafiku si nakonec vybereš. Za mě se výběr nemění a pořád si za ním stojím - asi nejlepší rozumná možnost je ta s tou Sapphire RX 5700 Pulse.
Ryzen 7 2700 + Freezer 34/X370 C6H/RM650x/RX 5700 Gaming X 8GB GDDR6/Vengeance LPX 2x8GB 3000MHz/Gammix XPG S11 Pro 512GB/Define S + 4x F14 Silent
Nebudu se pouštět do diskuse AMD vs Nvidia, zbytečně bych jen přiléval olej do ohně :). Nicméně ta diskuse kolem "hlučnosti" - to je něco tak subjektivního, že mi to nedává smysl, pro každého je "hluk" něco jiného. A proč je hlučnost vlastně tak důležitá? Seriózní hráč má sluchátka a slyší přes ně úplný prd. Pokud by přes ně přeci jenom něco zaslechl, v zápalu hry to absolutně nebude vnímat.
Samozřejmě, pokud metr od vás někdo spí, tak to může být argument, nicméně pak bych ale spíše hledal chybu na straně umístění počítače než jeho hlučnosti. Nehledě na to, že klávesnice většinou nadělá více kraválu než samotný počítač, a to i v případě membránové.
V březnu jsem si nechal poskládat PC se stejným finančním limitem (dole ji najdeš). Nakonec jsem platil cca 20tisic a mohl jsem koupit i jiné příslušenství k PC.
po dlouhé době se snažím sestavit svůj nový PC, který bude primárně sloužit na hraní her. Žádný extrém, pár hodin týdně, když bude čas. Monitor mám pouze FHD, takže i na toto bych primárně sestavu chtěl směřovat. V budoucnu bych...
Poslední příspěvek
12 vs 7 let záruky nabízené výrobcem - důvody a provozní vlastnosti/spolehlivost ať si každý domyslí sám... ;)
obracím se na vás s žádostí o pomoc s výběrem nové sestavy. Moje staré PC z roku 2020 mi teď po výměně zdroje běželo den a pak úplně přestalo reagovat. Ve skříni byl navíc kondenzát z elektronické cigarety, takže si nejsem jistý, jestli má...
Ahoj, mohl bych poprosit a zkontrolování této sestavy? jestli jsou všechny komponenty kompatibilní atd. případně co bych měl vyměnit. Jako gpu koupím RTX 5090, až bude někde skladem. ( vím, že do bedny dám jen jeden ventilátor (ostatní pozice jsou...