E2220 při taktu 2,4GHz dáš na 3GHz celkem bez problémů, tyhle procesory zvládnou hodně - zkušenost. Někde jsem dokonce četl (myslím, že to bylo na ddworld.cz) pěkný článek o taktování E2180 (základní takt 2,0GHz) s tím, že s boxovým chladičem z něho vytáhli něco kolem 2,6 - tak aby byl stabilní a teploty nebyly nijak brutální. Po přidání nového chladiče se dostali až k 3GHz a to už je celkem dost slušné. Čili pokud tam chceš narvat Cooler Master Hyper 212, OC bych se rozhodně nebál, spíš naopak..
Jak moc bude zvýšení prac. frekvence znatelné? No, záleží co na něm budeš dělat, při sledování filmů, chatování a brouzdání po netu, ten rozdíl asi jen stěží poznáš. Ale jinak je opravdu velký, 3GHz rozhodně není málo a alespoň budeš mít jistotu, že ti procesor nebude brzdit GK. Btw. ten nápad s 8600GT tě snad už přešel, při vší úctě by byla kravina ji koupit, když můžeš mít 3850..
K otázce - kolik si lidé za OC řeknou, ti moc neporadím. Vše si dělám sám a nikoho jiného bych si k Pc nepustil(samosebou kromě servisu - když je to nějaký neřešitelný problém). Zatím jsem vše zvládl sám, i když třeba za pomoci Pc-Help..
A myslím, že pokud si přečteš pár testů(návodů) po netu, poradíš se s člověkem, který tomu rozumí a dělá do toho, budeš postupovat opatrně, nemáš co zkazit. I když samosebou riziko tu je, ale většinou to odnese jen CPU a to zas taková pálka není..A poslední věc - chlazení. Všeoběcně se doporučuje mít alespoň jeden ventilátor vpředu(sání) a jeden vzadu(výfuk). Pokud ten zadní bude v rovině s chlazením procesoru a tudíž teplý vzduch od procáku půjde rovnou ven, bude to úplně ideální. Na chlazení HDD by ti stačilo kdyby si ho umístil před přední ventilátor(ten, který nasává do case), víc bych to neřešil, ptž jak jsem psal - Samsungy moc nehřejí, mám 2 doma, tak vím, co říkám. A ohledně GK - na tu bych rozhodně přidělal to Accelero, + pokud na něj dáš 12cm ventilátor, nebudeš se stačit divit. Já mám Accelero na 8800GT + 2 Noctuy, které běží při záteži cca. na půlku výkonu a teploty jsem zkrouhl z 78°C na krásných 35°C, což o něčem svědčí.
Hodně štěstí při výběru.

a kdybych neco vylozene prznil,tak mi jednu vetne 

...To se dalo vcelku cekat,ale to co jsem necekal,je pomerne maly pocet informaci,popsanych po lopate