Potrebuji router

Nechte si poradit s výběrem jednotlivých komponent, s návrhem PC sestavy či s koupí notebooku

Moderátoři: Marfy, Mods_junior, Mods_senior, HW spec team

Zamčeno
Moriss
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Potrebuji router

Příspěvek od Moriss »

Zdravim vsechny!
Ja se v sitovani zas tak moc nevyznam, tak abych neudelal(nekoupil) nakou volovinu.
Takze:
Mam ted pripojeni pres UPC stazene do zasuvky s koaxialem(z anteny). K tomu je pichly nejaky modem. No a ja do toho modemu potrebuju jeste strcit router, aby mi jelo vic pc.
Na tom routeru chci wi-fi a minimalne dve diry na klasicky sitovy kabel(lepe 4).
Takze chci doporucit nejaky ten router.
A taky jaky kamel mezi modem a router. (nevim jestli sem patri primy nebo krizeny).
Na router sem se dival tento:http://www.alfacomp.cz/php/product.php?eid=1051400870UL000GG7
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
cybernovi
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Re: Potrebuji router

Příspěvek od cybernovi »

kabel přímí, ale je to jedno, routery si to umí otáčet podle potřeby. Jinak zrovna TP-Link neznám, ale šáhl bych po nějaký osvědšenější značce např. s Linksys neuděláš chybu. Měl jsem dva routery v cenové relaci 600-800kč a šli z domu, protože wifi padala jak jablka na podzim.... Já si teď připlatil a koupil tuten Asus a naprostá spokojenost http://www.czechcomputer.cz/product.jsp?artno=47287
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od memphisto »

já bych bral tenhle: Linksys WRT54GC, Compact Wireless-G Router. sám ho mám a naprostá spokojenost. k routeru je přiložený kabel (myslím teda) na propojení. tvůj stávající router necháš jak je a jen ho propojíš s tím Linksysem do WAN a z jednoho RJ 45 kabelem co vedl od routeru do PC propojíš Linksys s PC
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
Moriss
Level 3
Level 3
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Moriss »

Diky za tipy!
Sem si sice myslel, ze se vejdu tak do 800. max 1000. Ale jestli sou ty levne opravdu spatne, tak si asi preci jen trochu priplatim.
...and I will strike down upon thee with great vengeance and furious anger those who attempt to poison and destroy my brothers. And you will know I am the Lord when I lay my vengeance upon you. Jules,Pulp Fiction
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od memphisto »

rozhodně se vyplatí na tomhle nešetřit. ta 1000 není za ten Linksys vůbec moc vzhledem k tomu, co to všechno umí a jak je spolehlivý. u těch levnějších je opravdu "pádovost" netu vyšší a ještě se jim občas nepodaří spojení obnovit, takže je musíš vytáhnout ze zásuvky a zase zapnout
PRAVIDLA PC-HELP.CZ, PRAVIDLA sekce HijackThis, HijackThis návod, Memtest, CCleaner
Logy z programu HijackThis neposílejte prosím přes SZ, ale vkládejte je do patřičné sekce. Děkuji
CZechBoY
Master Level 9.5
Master Level 9.5
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od CZechBoY »

já mám router od asusu, pořizoval se spolu s voip a naprostá hrůza... voip se zrušil asi po 2měsících, dřív to ani nešlo :D a router mi zůstal a budu kupovat nový, nevim jestli to je routerem, ale je to hrůza, padá to celkem často no
PHP, Nette, MySQL, C#, TypeScript, Python
IntelliJ Idea, Docker, Opera browser, Linux Mint
iPhone XS
Raspberry PI 3 (KODI, Raspbian)
XBox One S, PS 4, nVidia GeForce NOW
Weslo
Level 6
Level 6
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Weslo »

Tp-Link,Edimax a podobné "značky" také radím nebrat.Stále platí že nejsme tak bohatí aby chom si mohli kupovat levné věci.
E2180 | DFI LP UT ICFX 3200 TR2/G | 2x 1GB DDR2 800Mhz A-Data | ASUS HD 3650 512MB | WD 200GB | Corsair VX450 450W | Windows Vista Ultimate
Intel Little Falls 2 | 256MB DDR2 | 2x400GB | Fortron 250W | FreeNAS
toncis
Level 2
Level 2

Příspěvek od toncis »

cau ja mam tiez kablovy net a kupil som d-link router som spokojeny chodi ako vino..
Rewqa
Master Level 9
Master Level 9
Kontaktovat uživatele:

Příspěvek od Rewqa »

Já mám teda s D-linkem opačný zkušenosti :roll: Mám Linksys a je super.
ASUS TUF Gaming B550-PLUS | Ryzen 5 3600 | Sapphire Pulse RX 6600XT | 32GB Kingston DDR4 | Be Quiet! Pure Power L8 500W | Corsair 230T Graphite Series
Pravidla PC-Help
memphisto
Guru Level 13
Guru Level 13

Příspěvek od memphisto »

známí mají TP-LINK a Edimax a stěžují si pořád, že to spadne a neobnoví připojení.doporučil jsem jim Linksys a jsou naprosto spokojení. pády ustaly a když už to spadne(třeba vinou providera),tak to spojení obnoví.
Zamčeno
  • Podobná témata
    Odpovědi
    Zobrazení
    Poslední příspěvek
  • PROSÍM potřebuji pomoc s výběrem bazar Pc
    od Robrt » » v Rady s výběrem hw a sestavením PC
    2 Odpovědi
    2987 Zobrazení
    Poslední příspěvek od Robrt
  • mpg x570 gaming edge wifi Potřebuji poradit jak na bot BIOSu
    od ManemanTV » » v Problémy s hardwarem