Zdravím, po dlouhé době (asi 6ti letech) přemýšlím nad upgradem PC (spíše totální výměně).
Jelikož se v tom nějak extra nepohybuji a nevyznám, tak jsem se chtěl zeptat na rady a tipy.
Jde mi hlavně o gaming a práci v adobe (premiere, photoshop, after effects. Po grafické stránce u her nejsem náročný, stačí mi stabilních 60FPS na nižší detaily.
Zatím jsem si vyhlédl tyto komponenty a chtěl jsem se zeptat na radu zkušenějších a znalejších.
Momentální budget co do toho chci dát - do 30 tisíc
Case: Montech XR White
MotherBoard: GIGABYTE B650 EAGLE AX
CPU: AMD Ryzen 5 9600X
CPU chládič: ARCTIC Freezer 36 Black
GPU: GTX 1660 Super 6GB (Zatím ze starého PC - upgrade v září, budu rád za doporučení budoucí grafiky)
Zdroj: GIGABYTE UD750GM
RAM: Kingston FURY 32GB KIT DDR5 6000MT/s CL36 Beast Black EXPO
HDD: WD Red Plus 4TB
SSD: Samsung 990 EVO Plus 2TB
Ze současné sestavy chci použít jen GPU (GTX 1660 Super 6GB - do konce roku chci taktéž vyměnit) a ještě 500GB SSD co mám na OS, zbytek tam je zastaralé (AM4 socket, DDR4, snad 12 let staré HDD s 1TB, které už začíná blbnout, slabý zdroj - vykuchá si to bratr co má slabší PC). A case chci taktéž vyměnit, jelikož má špatný airflow, blbě řešený cable management atd. A rozlišení - Full HD - 180HZ (27" MSI G274F), takže 4K nepotřebuji.
začínám si pohrávat s myšlenkou upgradu mého PC - viz podpis. Uvažuji, že bych si nechal zdroj a grafiku, kterou bych nahradil starou 1070kou a zdrojem 500w co mám doma a prodal tu sestavu někomu na CSko případně fortnite dokud to má...
Poslední příspěvek
To nevím, ale dělá to naprostá většina grafik.
Mně to dělá o trochu víc, když je undervoltnutá.
nastal čas si zase po delší době sestavit nějaký počítač, který utáhne nejnovější tituly a budu mít zase na pár let klid!
Naházel sem do Alza konfigurátoru tady tyhle komponent a chtěl bych slyšet názor od ostatních...
Poslední příspěvek
To ničení procesorů byla podle toho, co jsem načetl, poměrně omezená kauza, která byla už někdy na jaře vyřešena opravou BIOSu. Ale jestli to musí být jiná firma, tak třeba toto (při zachování lepší zvukovky): X870 Eagle není moc vhodný - vyšší...
Dobrý den,
aktuálně jsem prodal playstaion 5 a chci přesedlat na herní počítač.
Mám limit - 20.000kč - čistě jen pc, monitor atd... mám.
Poradíte prosím, co za tuhle cenovku bude nejvýhodnější? Nechci koupit blbost.
Poslední příspěvek
Založ si vlastní téma. Na zmiňovaný monitor by to chtělo na PC připlatit a vzít grafiku 9070/XT nebo 5070 Ti. V tom rozlišení si na levnějších grafikách na vysoký detaily moc nezahraješ.
A chtěl bych někoho poprosit o kontrolu zda je vše ok.
Už to mám objednané, ale rád bych se tu zeptal zkušenějších lidí.
Pokud máte návrhy jak to vylepšit nebo jen upravit klidně investuji více.