Ahoj, prosím o radu se sestavením PC.
A doporučení nějakého solidního 1440p monitoru.
Využití PC: primárně hry (1440p, do budoucna bych rád i VR), velmi okrajově střih videa.
Má představa:
2TB SSD
32 GB RAM nebo rovnou radši vzít 64?
procesor 7800x3d (docela hraju flight simulator, kde procesor poměrně dost exceluje oproti ne3d variantě)
grafika - neumím se rozhodnout zda 7900 XTX nebo 4080 (AMD má asi potenciál ještě zlepšovat se s updatem ovladačů a má o dost víc paměti; nVidia vyloženě líp zvládá asi jenom ten RayTracing - ale reálně nedokážu posoudit zda za to stojí brát tu 4080 nebo ne ....)
nemám moc rád MSI (opakovaná špatná zkušenost pred 10 lety s několika notebooky; ale třeba se už zlepšili ), jinak vyloženě na komponenty preference nemám
Počítač nemusí být ani extra tichý, nemusí mít LED, ale byl bych rád za průhlednou levou bočnici u skříně.
Monitor kolem 8 tisic+-, pres 10 bych jit nechtel.
Sestavu postavit k tomu 7800x3d + 7900xtx. Komponenty nejaky "zlaty stred". Pak by ta cenovka by se vsim vsudy mohla byt někde kolem 60-65 tisic?
Tak do 65 se nevlezu. Sestavil bych to takhle https://www.czc.cz/358135,357539,355812 ... 81838/kody
+ ten 7800x3D cca za 15tis.
Když se ti nakombimuje s jinými eshopy tak něco ušetřiš. Na czc zatím není procesor. Jde vzít levnější zdroj a skříň ale to moc neudělá.
chtěl bych poprosit o pomoc se sestavením nového PC + monitoru. Dlouho jsem jel jen na konzolích (naposled PS5), ale teď bych rád přešel na PC a dohnal, co jsem zmeškal.
Co od sestavy čekám:
• hraní v 1440p
• žánrově hlavně strategie...
Poslední příspěvek
Možná ještě jedna věc. V biosu jsou profily chlazení procesoru - otáček ventilátoru-ů. Jak to máš nastaveno? Nevím konkrétně jak u tvé desky, ale u sebe jsem třeba nastavoval křivku chlazení ručně. Přednastavené profily mi neseděly.
Zdravím vás a prosím o radu. Mám tento pc . Mam v ňom grafiku gigabyte 4080. Za nejakého pol roka by som ho chcel ubgradnut . Chcel by som na bazosi predať moju kartu 4080. A kúpiť na bazosi rtx 5080. Ja hrám na 4k monitore.
Zdar chlapy už mě z toho začala bolet hlava tak se jdu optat sem jestli tady najdu nějaké majstrštyky co se v tom vyznaj
nyní mám - Benq XL2411z 24palce
Plánuji koupit novou grafiku a na mém monitoru není Display port ani pořádné HDMI (víc jak...
Poslední příspěvek
Proč si za zhruba stejné peníze pořídit menší/užší monitor,
který (dobře vybraný) může přežít i 2-3 obměny kompu?
Pokud by stávající komp nestíhal 3440x1440, vždy se dá hrát v menším okně, např.:
- 16:9 1920x1080
- 21:9 2560x1080
- 16:9 2560x1440
-...
Ahoj sháním grafickou kartu se kterou budu hrát na ultra detaily v rozlišení 1440p s tím že to bude jen s 128 bitovou sběrnicí.
Lze to nebo musím pro hraní v QHD a vyšší mít pro všechny PC hry jako minimum 256 bitová sběrnice?
Poslední příspěvek
Sběrnici nemá význam řešit, primárně výkon, velikost VRAM a cenu. Následně spotřebu, podporu novějších technologií (raytracing, DLSS/FSR) a kvalitu chladiče.
Dobrý den,
po cca 10 letech bych rád koupil nové pc, monitor mám MSIG273Q, mám i klávesnici myš, dále mám i OS.
Mám: Intel Core i5-4460 CPU, 3,20GHz
RAM: 8 GB
NVIDIA GeForce GTX 960
MSI B85-G43 (MS-7816)
Vlastním dvě paměti
Lexar SSD NS100 256GB
a...
Poslední příspěvek
Tady jsou ty dva disky a
Vím, že za to chci dát to samé co před 10 lety, ale fakt mi stačí jen nějaký zlepšení .