Phishingovy utok aneb email odesilatele
Moderátor: Mods_senior
Phishingovy utok aneb email odesilatele
Zdravim vespolek,
rad bych se na neco zeptal...
Co je to pgishingovy utok asi snad vi kde kdo, ale co vim tak chodily z uplne nesmyslnych mailu coz chapu. Ted posledni dobou ale chodi z mailu obchod(zav)czc.cz coz je domena int. obchodu (asi kazdy zna.) Jak je to mozne lze snadno zamaskovat mail odesilatele? Ps.: nechce se mi zakládat druhe tem. Na pc mi prestala fungovat kl. zkr. ALT+Q musim zadavat ALT-92 (obracene lomitko) neporadil by nekdo jak to obnovit? Win 10.
Dekuji
rad bych se na neco zeptal...
Co je to pgishingovy utok asi snad vi kde kdo, ale co vim tak chodily z uplne nesmyslnych mailu coz chapu. Ted posledni dobou ale chodi z mailu obchod(zav)czc.cz coz je domena int. obchodu (asi kazdy zna.) Jak je to mozne lze snadno zamaskovat mail odesilatele? Ps.: nechce se mi zakládat druhe tem. Na pc mi prestala fungovat kl. zkr. ALT+Q musim zadavat ALT-92 (obracene lomitko) neporadil by nekdo jak to obnovit? Win 10.
Dekuji
Re: Phishingovy utok aneb email odesilatele
Jako odesilatele lze zadat pri odeslani mailu naprosto cokoliv.
V hlavicce mailu pak vidis skutecneho odesilatele.
Pro odeslani je nutny mailserver, ktery nema nastavena zadna pravidla, jako napr.
odesilatel musi byt z domeny ktera je povolena.
V hlavicce mailu pak vidis skutecneho odesilatele.
Pro odeslani je nutny mailserver, ktery nema nastavena zadna pravidla, jako napr.
odesilatel musi byt z domeny ktera je povolena.
-
Uziv00
Stačí si přečíst např.: https://www.zasilkovna.cz/blog/phishing ... ersecurity
Jinak jak psal petr - adresa odesílatele může být podvržená. Není to nic složitého, to umí každý student. A pomocí vbs i já. Příklad kódu:
Jinak jak psal petr - adresa odesílatele může být podvržená. Není to nic složitého, to umí každý student. A pomocí vbs i já. Příklad kódu:
Kód: Vybrat vše
Set emailObj = CreateObject("CDO.Message")
emailObj.From = "drobino@pc-help.cz"
emailObj.To = "adresat@domena.cz"
emailObj.Subject = "zadržená zásilka"
drobino - s tím lomítkem, nemačkáš náhodou levý Alt? Musíš použít pravý Alt+Q a normálně to funguje.
OK díky za odpověď s mailem.
Ne používám pravý alt ale nefnguje ani levý ctrl+alt+Q. funguje jen levý ALT+92. Nevím co jsem mohl změnit fungovalo to normálně.
Ne používám pravý alt ale nefnguje ani levý ctrl+alt+Q. funguje jen levý ALT+92. Nevím co jsem mohl změnit fungovalo to normálně.
Tak mas anglickou klavesnici? Me jde taky jen ALT+92.
AMD Ryzen 5 5600X | MSI MAG B550 TOMAHAWK | G.Skill Aegis 32GB 3200MHz | Kingston A2000 1TB | PowerColor Red Devil RX 6700 XT 12GB | XPG Core Reactor 750W | Be quiet! PURE BASE 500 | Asus VG27AQ1A
Ad flowem: ne mám českou ale měl jsem nainstalovanou i ang. Tu jsem smazal a stále neunguje.
ad ITCrowd: popravdě jsem nikdy neměnil font a ani jsem to nikdy nehledal.
ad ITCrowd: popravdě jsem nikdy neměnil font a ani jsem to nikdy nehledal.
-
Roman Tyčka
- Level 1

Co se stane, když v textovém editoru přidržíte pravý ALT a pak klepnete do klávesy "e" ?
€ napíše to tento znak.
-
Roman Tyčka
- Level 1

Možná máte rozložení klávesnice nastaveno na "České (QWERTY)". Po přepnutí na volbu "České (QWERTZ)" by znak "\" měl jít napsat přidržením klávesy "pravý Alt" a klepnutím do klávesy "Q".
[ Nastavení → Čas a jazyk → Nainstalované klávesnice: pokud zde neuvidíte klávesnici "České (QWERTZ)", pak ji přidejte, přepněte se "do ní" a mělo by být vše OK. ]
[ Nastavení → Čas a jazyk → Nainstalované klávesnice: pokud zde neuvidíte klávesnici "České (QWERTZ)", pak ji přidejte, přepněte se "do ní" a mělo by být vše OK. ]
-
- Podobná témata
- Odpovědi
- Zobrazení
- Poslední příspěvek
-
- 8 Odpovědi
- 7432 Zobrazení
-
Poslední příspěvek od MonikaVavrova