prosím, potřebuji poradit s podmíněným formátováním s využitím vzorce - v tom případě VLOOKUP. V příloze je příklad - Sheet 1 obsahuje tři řádky s hodnotami, které by se měly žlutě zvýraznit v případě, že tyto hodnoty mají "0" v druhém sloupci na Sheetu 2. Něco mám určitě špatně, protože to nefunguje.
Já jsem ten vzorec psal bez uvozovek, ale Excel si je tam z nějakého důvodu doplnil. Každopádně díky - nicméně teď zkouším, jestli vzorec funguje i s pojmenovanou/definovanou oblastí. Na Sheetu 2 jsem oblast zadal jako Table1. Když to pak zkouším zadat do vzorce, zase mi to píše chybu.
Když hodnotu nenajde neřeším, vždy tam bude, tohle je pouze příklad.
Podmienený formát nepodporuje odkazy na tabuľky. Buď si vytvorte stĺpec so vzorcom vyhľadania z tabuľky a na výsledok sa odvolajte v podmienenom formáte, alebo odkazujte na rozsah.
Zdravím,
poradil by někdo jak vyřešit problém z USB flash diskem, který po připojení k NTB hlásí, že je třeba ho naformátovat, konkrétně to píše: Disk v jednotce F: musí být před použitím naformátován ? Po načtení neukazuje žádná data.
Dobrý den,
mám ve VBA upravený sešit, který čerpá data z jiných Excelovských sešitů. Po přechodu Excel 21 na Excel 24 přestalo toto spojení přestalo fungovat. Vyskakuje mi hláška : Method updatelink of object _Workbook failed.
Tuší někdo jak do šablon v programu POHODA (které se používají pro tvorbu rozpočtu) zkopírovat data z excelu (viz obrázek).
Jde to nějakým způsobem? Kopírovat to ručně je poněkud zdlouhavé...
Díky.
Poslední příspěvek
Lze to přes import *.xml. Data z Excelu se uloží jako XML. Stormware na to má přesnou strukturu dat, takže je nejlepší se obrátit na firmu a oni ti s tím pomůžou (za peníze). Lze to také velmi snadno automatizovat.
Excel 5000 řádků 2 úzké sloupce a v tisku to je 100 stránek. Potřebuji ty 2 sloupce vytisknou 2x vedle sebe na A4 na výšku, aby to byla polovina listů papíru.
Excel to neumí. Když to tisknu přes pdf a zadám 2 listy na jednu stránku, tak to zase...
Poslední příspěvek
Hoši díky, oba způsoby fungují. :thumbup: :thumbup:
Ty vzorce jsem musel upravit takto (ve sloupci B to zobrazovalo až od řádku 51):
=IFERROR(INDEX(List1!$A:$A; ŘÁDEK() + CELÁ.ČÁST((SLOUPEC()-1)/2) * 100); )
=IFERROR(INDEX(List1!$B:$B; ŘÁDEK() +...
Dobrý den,
potřebuji vytvořit jeden souhrnný vzorec (viz 4) v Excel 2016; kdy budou zohledněny následující podmínky.
Pro jednotlivé kroky jsem si postupně rozepsal vzorce, viz příloha, nedaří se mě je však kombinovat v jeden.
1) Když sloupce B a C...
Poslední příspěvek
Ono se to nezdá, ono to chaotické je:
Ke druhému příkladu vzorec s komentářema:
=ZVOLIT(
POČET(B8:C8) + 1;
; // obě buňky prázdné
x ; // v jedné buňce je číslo
KDYŽ( // 2 čísla
NEBO(
A(
POČET(B8:C8) = 2; // zbytečné, to je tady vždy...