Razantní spomalení PC při vypalování DVD
Moderátor: Mods_senior
-
nuggett
- Level 2.5

- Kontaktovat uživatele:
Razantní spomalení PC při vypalování DVD
Ahoj. Mám problém v tom, že když vypaluju DVD(hudbu, video, film..cokoliv) a chci byť jen otevřít Tento počítač, IE nebo Operu tak začne PC hodně moc "hrabat" (nevzpomínám si na odpovídající slovo
) a celkově je i dost spomalený, dokud se DVD nevypálí. Poté je vše v naprostém pořádku. Poradíte prosím proč to takhle dělá? Myslím že nemám zas až tak špatnou konfiguraci pc, aby se sekala při vypalování. Jinak vypaluju v LG GSA-H10N, Neru 6 a vir na 99% nemám. Díky za radu.
Proces vypalování vždy využívá hoooooooooodně paměti,to bys měl vědět.Pak je tu ještě jedna možnost a zde na foru mnohokrát probíraná,takže kdybys hledal,najdeš.
Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/Řadiče IDE ATA-ATAPI/Primární kanál IDE,nebo i Sekundární kanál IDE/Upřesnit nastavení/
Režimy přenosu musí být nastaveny na:DMA
Pokud tam máš PIO,je to onen problém zpomalení systému!PIO ne!!!!!!!!DMA ano!!!!!!!!!

Ovládací panely/Systém/Hardware/Správce zařízení/Řadiče IDE ATA-ATAPI/Primární kanál IDE,nebo i Sekundární kanál IDE/Upřesnit nastavení/
Režimy přenosu musí být nastaveny na:DMA
Pokud tam máš PIO,je to onen problém zpomalení systému!PIO ne!!!!!!!!DMA ano!!!!!!!!!

MSI MAG B460 TOMAHAWK CPU Intel Core i5-10400F + Cooler Master Hyper 212+ GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GBRAM HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black PSU Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) STORAGE SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - System disk CASE Fractal Design Define R6 USB-C White LCD AOC 32" Q3279VWFD8 MOUSE Logitech MX Master 3 BLACK KEYBOARD Logitech Illuminated
-
nuggett
- Level 2.5

- Kontaktovat uživatele:
DMA mám nastaveno pořád, paměť to využije vcelku málo, spíš to využívá, jak sem zjistil ze správce úloh 90-99% procesor. Defragmentaci taky provádím. A dělá to při každém vypalování nejen v těchto krásných slunečných dnech. No ještě zkusím jinej program na vypalování, snad to pomůže. Ale dvakrát se mi měnit nechce jsem na Nero moc zvyklej 
Ještě ti poradím jednu věc,měl jsem stejný problém a poradil mi brácha:::::
stáhnul jsem poslední ovladače Na DESKU,VGA,ale hlavně jsem FLASHNUL BIOS na poslední verzi.
A BYLO PO PROBLÉMU,vypalování v pohodě a PC znatelně rychlejší a stabilnější.

stáhnul jsem poslední ovladače Na DESKU,VGA,ale hlavně jsem FLASHNUL BIOS na poslední verzi.
A BYLO PO PROBLÉMU,vypalování v pohodě a PC znatelně rychlejší a stabilnější.

MSI MAG B460 TOMAHAWK CPU Intel Core i5-10400F + Cooler Master Hyper 212+ GAINWARD Geforce GTX 1650 SUPER Pegasus OC 4GBRAM HyperX 32GB KIT DDR4 2666MHz CL16 FURY Black PSU Seasonic M12II-520 (520W/80 PLUS Bronze) STORAGE SSD M.2 SAMSUNG 970 EVO 500GB - System disk CASE Fractal Design Define R6 USB-C White LCD AOC 32" Q3279VWFD8 MOUSE Logitech MX Master 3 BLACK KEYBOARD Logitech Illuminated
-
kumstikf
- nováček
- Kontaktovat uživatele:
stejný problém
Mám úplně stejný "problém" jako kolega nuggett. Překontroloval jsem to nastavení,ale PIO tam taky nemam,tak že v tom to asi taky neni. V notebooku mam 512RAM, myslel jsem jestli to není tím ale fakt je že to při vypalování používá hodně CPU.Já když vypaluju,tak se v podstatě ani do žádný složky nepodívám.Vše je úplně zatuhlí.Je to Acer 1,73Ghz,533MHz FSB.(TravelMate4100) Pokusil bych se zaktualizovat ten BIOS,ale nevím jak na to,zrovna tak s tou deskou.Dá se to vůbec ňák stručně popsat?Dík
- Marfy
- Elite Level 10.5

- Kontaktovat uživatele:
Pokud to píše využití procesoru 90-99% vypadá to opravdu na PIO režim,i když to píše opak.Pro jistotu bych odebral ovladač IDE řadiče.Po znovuspuštění si ho Windows nainstaluje znovu a nastaví na DMA.
Běžné využití procesoru při vypalování je tak 5%.
Běžné využití procesoru při vypalování je tak 5%.
Intel Core i5 9400F + SilentiumPC Spartan Pro,ASUS Dual GTX 1660S 6GB,Kingston A2000 M2,DDR IV 16GB,Fortron Hyper S 600W
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x
Intel Core i7 6700 + SilentiumPC Spartan,Sapphire RX 580 Nitro+ 8GB,SSD Kingston Now A400,DDR IV 16GB,Corsair RM 550x